Στον κόσμο των σκεπτόμενων μηχανών

Στον κόσμο των σκεπτόμενων μηχανών

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο τίτλος της παράστασης είναι «Thinking Things» (2018), ένα ηχητικό τεχνητό σύμπαν που εξερευνά την αλληλεπίδραση ανθρώπων και μηχανών. Η νέα δημιουργία του Γιώργου Απέργη, ιδιοφυούς συνθέτη που εξακολουθεί να επανεφευρίσκει το μουσικό θέατρο με τον προσωπικό του τρόπο, παρουσιάζεται αύριο στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

Από τους τελευταίους μεγάλους «Eλληνες του Παρισιού» (Καστοριάδης, Αξελός, Ξενάκης, Πετρόπουλος, Τάκις), ο Απέργης, που ζει μόνιμα στη Γαλλία, αναγνωρίζεται διεθνώς τα τελευταία τριάντα χρόνια ως ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους συνθέτες και πρωτοπόρους στο μουσικό θέατρο.

Η τάση του για πειραματισμό και πρόκληση είναι εμφανής, με ασυνήθιστους και αντιθετικούς ηχητικούς συνδυασμούς και διάθεση να εξαντλήσει τις δυνατότητες φωνής και οργάνων. Με το «Thinking Things» ολοκληρώνεται στη Στέγη η παρουσίαση της άτυπης τριλογίας του συνθέτη, που ξεκίνησε με το «Machinations» (2000) και συνεχίστηκε με το «Luna Park» (2011).

Ο Απέργης τοποθετεί επί σκηνής ένα τεράστιο ρομποτικό παζλ: ένα ρομπότ με μέλη ασύνδετα και διασκορπισμένα. Πρότυπό του δεν είναι ο άνθρωπος, μολονότι διαθέτει πλευρές «απρόσβλητες» από την τεχνολογία. Καλώς ήλθατε λοιπόν στον κόσμο των σκεπτόμενων μηχανών!

Εναρξη στις 8.30 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή