Χρυσός και πάλι ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Παγκόσμιο

Χρυσός και πάλι ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Παγκόσμιο

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελικά δεν ξέρει να… χάνει. Ο Λευτέρης Πετρούνιας υπερασπίστηκε τον τίτλο του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα και αναδείχθηκε για τρίτη φορά πρωταθλητής κόσμου. Με 15,366 έδειξε ότι παραμένει ο «βασιλιάς των κρίκων» και ας αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα τραυματισμού στον ώμο. Δεύτερος ήρθε ο Βραζιλιάνος Αρτούρ Ζανέτι (15,100) και τρίτος ο Ιταλός Μάρκο Λοντάτζιο 14,900.

Με αυτό το χρυσό μετάλλιο ο Λευτέρης Πετρούνιας μπήκε στην τριάδα των πρωταθλητών των κρίκων με τα περισσότερα μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα. Οι άλλοι δύο είναι ο Ιταλός Γιούρι Κέκι (1993, 1994, 1995, 1996, 1997) και ο Κινέζος Τσεν Γιμπίνγκ (2006, 2007, 2010, 2011). Επίσης κατέκτησε και τον τίτλο του πολυνίκη Ελληνα της ενόργανης, σε ότι αφορά τα παγκόσμια πρωταθλήματα. Ο Βλάσης Μάρας έχει δύο χρυσά και ένα χάλκινο (μονόζυγο) από παγκόσμια.

Από τον Απρίλιο του 2016 ο Λευτέρης Πετρούνιας σε όποια διοργάνωση πήρε μέρος ανέβηκε στην πρώτη θέση του βάθρου. Στην τροπαιοθήκη του από αυτό το χρονικό διάστημα υπάρχουν οκτώ χρυσά μετάλλια και τώρα θα διεκδικήσει το ένατο.

Για τους φίλους των στατιστικών η διοργάνωση της Ντόχα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Λίγο αργότερα, ο Λευτέρης Πετρούνιας προέβη και στην πρώτη του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την κατάκτηση του νέου τίτλου.

Η ανάρτησή του:

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή