Φιλοξενία υψηλών προδιαγραφών

Φιλοξενία υψηλών προδιαγραφών

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ξενοδοχείο Sofitel, αποτελεί τον πρώτο πόλο φιλοξενίας, που θα συναντήσει ο επισκέπτης στην επίσκεψή του στην Αθήνα, και κατ’ επέκταση στην Ελλάδα, καθώς πρωτοστατεί στον Διεθνές Αερολιμένα Αθηνών.

Φιλοξενία υψηλών προδιαγραφών-1

Στόχος του σχεδιασμού των Elastic Architects υπήρξε η ανάδειξη του ξενοδοχείου σε έναν χώρο υψηλής αισθητικής και φιλοξενίας, τόσο με ελληνικές νότες όσο και με διεθνή στοιχεία, εμπνέοντας ταυτόχρονα οικειότητα και κομψότητα.

Φιλοξενία υψηλών προδιαγραφών-2

Η κεντρική ιδέα του έργου απορρέει, με μια λυρική προσέγγιση, μέσα από την αρχαία κοσμογραφία και ελληνική μυθολογία, όπου τα σύμβολα εξατομικεύονταν στη λατρεία, την οικιακή καθημερινότητα και τη χειροτεχνία ως ταλμάσματα.

Φιλοξενία υψηλών προδιαγραφών-3

Δίνοντας έμφαση στην ιδέα των αρχαίων χώρων λατρείας και των ισαπέχοντων σημείων και εκφράζοντας τον συμβολισμό στον χωροταξικό σχεδιασμό, αναπαρήχθη η ιδέα των πολλαπλών κέντρων, ως ένα συνθετικό σύστημα κόμβων, ανεξάρτητων και κεντροβαρικών, αλλά νοητά διασυνδεδεμένων μέσω γραμμικών προοπτικών και επαναλαμβανόμενων μοτίβων.

Φιλοξενία υψηλών προδιαγραφών-4

Ο χώρος ενισχύεται από στρατηγικά επιλεγμένα υλικά, υφές και έπιπλα, όπου σε συνδυασμό με τον χειρισμό του φυσικού και τεχνητού φωτός δημιουργούν μια αίσθηση γαλήνης και μεγαλοπρέπειας. Η εκλεκτική παλέτα που χρησιμοποιείται, αντιπαραβάλλει τα μαλακά και σκληρά υλικά με ψυχρές και θερμές αποχρώσεις και προσελκύει το ενδιαφέρον του επισκέπτη στο εσωτερικό. Η πρόταση δίνει έμφαση στην πτυχή της επικοινωνίας και της συνδεσιμότητας, εισάγοντας έναν τόπο συνάντησης για τους επισκέπτες του ξενοδοχείου και ένα σημείο ανάπαυσης για τους περαστικούς.

Φιλοξενία υψηλών προδιαγραφών-5

Μια προστιθέμενη αξία για τους σύγχρονους ταξιδιώτες, που είναι καλά συνδεδεμένοι με το διαδίκτυο, είναι η ευκαιρία εξερεύνησης νησίδων σχεδιασμού σε όλο το ξενοδοχείο τα οποία μπορούν να φωτογραφηθούν και να μεταδοθούν στα κοινωνικά δίκτυα.

Φιλοξενία υψηλών προδιαγραφών-6

Φωτογραφίες: Γιώργος Φάκαρος

Επιμέλεια: ELASTIC ARCHITECTS / www.elasticarchitects.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή