Το έργο αφορά την μελέτη και την κατασκευή του νέου Καθολικού Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος, ο οποίος βρίσκεται στην Παλλήνη θα καλύψει τις πνευματικές ανάγκες των πιστών της Ανατολικής Αττικής. Μία αρχική δωρέα αποτέλεσε τη βάση για να ξεκινήσουν οι εργασίες, αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης, το έργο συνεχίζει με αργούς ρυθμούς.

Στόχος της αρχιτεκτονικής σύνθεσης ήταν το κτίριο να συνδυάσει κλασικά στοιχεία με μοντέρνες γραμμές και καθαρά σχήματα.

Το χώρο τέλεσης λειτουργιών χωρητικότητας 194 θέσεων, με πατάρι για το εκκλησιαστικό όργανο, στεγάζει δίριχτη στέγη, που διακόπτεται από δίριχτες κόγχες.

Τα γραφεία και τα WC στεγάζονται από μονόριχτη στέγη και τέλος ο στεγασμένος ανοιχτός χώρος στο βορεινό τμήμα και οι διάδρομοι που οδηγούν σε αυτόν στεγάζονται από δώμα και ορίζουν τον άξονα-βορεινό όριο του κτιρίου με τον υπαίθριο χώρο.

Ρυθμό στις βασικές όψεις του ναού προσδίδουν οι τονισμένοι καθ’ ύψος άξονες των κογχών, ενώ η είσοδος στο ναό τονίζεται από ένα σταδιακά κλιμακωτό όγκο που εξέχει ελαφρά της δυτικής όψης.

Τα κουφώματα -με ημικυκλικό τελείωμα- συμμετέχουν στις όψεις και στη δημιουργία ατμοσφαιρικού φωτός στο εσωτερικό. Το ανοιχτό μπεζ, μέσω της αντίθεσης του με την επένδυση τούβλου στο κύριο σώμα του ναού, τονίζει την είσοδο, το ιερό, το κωδωνοστάσιο και όλα τα ανάγλυφα.

Επιμέλεια: ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ /  mstefanou.gr

Μελέτη Φωτισμού: IFI GROUP /  ifigroup.gr

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ