Ισχυρή άνοδος για δεύτερη ημέρα στο Χ.Α.

Ισχυρή άνοδος για δεύτερη ημέρα στο Χ.Α.

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα ισχυρή τραπεζική άνοδος σημειώθηκε στο ελληνικό Χρηματιστήριο, με τους αγοραστές να παίρνουν τα ηνία της αγοράς και να ανεβάζουν ταχύτητα μετά τα μέσα της συνεδρίασης και με τις κινήσεις τους να εξαπλώνονται και σε άλλους δεικτοβαρείς τίτλους καθώς και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, αν και μία ακόμη ημέρα η συναλλακτική δραστηριότητα κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα. Σημαντική βοήθεια δόθηκε και από τη σημαντική βελτίωση του κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς και από τα ιδιαίτερα θετικά «σήματα» από την Wall Street μετά και τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι θετικές εξελίξεις σε ό,τι αφορά την πώληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων των ελληνικών τραπεζών, καθώς και οι αγοραστικές κινήσεις με στόχο την στήριξη της κεφαλαιοποίησής τους ενόψει της «ετυμηγορίας» της MSCI την προσεχή Τρίτη, έχουν οδηγήσει σε διήμερο ράλι τον κλαδικό δείκτη, το οποίο φθάνει το 9,8%, ενώ η άνοδος στον Γενικό Δείκτη το ίδιο διάστημα διαμορφώνεται στο 3,5%, επιστρέφοντας έτσι στις 640 μονάδες και στα επίπεδα των αρχών του μήνα πριν από τη μεγάλη «βουτιά» της περασμένης Παρασκευής.

Η Τράπεζα Πειραιώς υπεραπέδωσε των υπόλοιπων τραπεζών, σημειώνοντας κέρδη 9,54%, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, οι καθαρές αρνητικές θέσεις του hedge fund Marshall Wace μειώθηκαν οριακά από το 1% επί των μετοχών της τράπεζας στις 19 Οκτωβρίου, στο 0,99% στις 5 Νοεμβρίου. Ακολούθησε με άνοδο 7,75% η Eurobank, η οποία μετά το διήμερο ράλι έχει ενισχυθεί κατά 22,2%, ενώ στο +3,18% έκλεισε η Alpha Bank και στο +2,37% η Εθνική Τράπεζα.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,73% στις 640,75 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά έφθασε έως και το +1,94%. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 1,20%, στις 1.680,95 μονάδες, η μεσαία κεφαλαιοποίηση έκλεισε στο +2,85%, o τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 4,71% στις 535,11 μονάδες και ο τζίρος έφθασε τα 34,4 εκατ. ευρώ.

Οπως σημειώνει ο Νίκος Καυκάς, επικεφαλής επενδύσεων της Merit, βραχυπρόθεσμα ο Γενικός Δείκτης ενδεχομένως να δοκιμάσει το άνω όριο του εύρους διαπραγμάτευσης του τελευταίου μήνα που είναι οι 650 μονάδες, αν δεν μας προλάβουν οι εξελίξεις εντός και εκτός. Η συναλλακτική δραστηριότητα, ωστόσο, δεν μας προδιαθέτει για κάτι πολύ καλύτερο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή