Κερδισμένοι στις εκλογές οι Ελληνοαμερικανοί

Κερδισμένοι στις εκλογές οι Ελληνοαμερικανοί

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Κερδισμένη κατά δύο μέλη του Κογκρέσου αναδεικνύεται στις ενδιάμεσες εκλογές η ελληνοαμερικανική κοινότητα, που σημείωσε επιπρόσθετα κέρδη και σε τοπικό επίπεδο.

Επανεξελέγησαν στη Βουλή και οι τέσσερις Ελληνοαμερικανοί βουλευτές: Κώστας Μπιλιράκης (Ρεπουμπλικανός από τη Φλόριντα), Τσάρλι Κριστ (Δημοκρατικός στη Φλόριντα), Τζον Σαρμπάνης (Δημοκρατικός στο Μέριλαντ) και Ντίνα Τάιτους (Δημοκρατική στη Νεβάδα). H ομογενής, πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ουγγαρία, Ελένη Τσακοπούλου–Κουναλάκη αναδείχθηκε η πρώτη γυναίκα αντικυβερνήτης της Καλιφόρνιας. Στην 1η περιφέρεια του Νιου Χαμσάιρ θα γραφόταν ιστορία ούτως ή άλλως, εκλέγοντας είτε τον πρώτο ανοιχτά ομοφυλόφιλο υποψήφιο ή τον πρώτο Αφροαμερικανό. Νικητής τελικά ήταν ο πρωτοεμφανιζόμενος στην πολιτική Ελληνοαμερικανός συνιδιοκτήτης εστιατορίου Κρις Πάππας. Επίσης, επικράτησε με 56% στην 6η περιφέρεια της Φλόριντα ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος με ελληνικές ρίζες Μάικλ Βαλτζ.

Στο μεταξύ, παρά τα 38 εκατομμύρια για αρνητική προεκλογική καμπάνια που έριξε ο δισεκατομμυριούχος Ρεπουμπλικανός Ρόμπερτ Χάγκιν, ο φιλέλληνας γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ επανεξελέγη με 53,5%.

Σε τοπικό επίπεδο, η πολιτειακή γερουσία της Νέας Υόρκης θα έχει πλέον τρεις Ελληνοαμερικανούς, ενώ μεγάλη πλειοψηφία έχουν κατακτήσει οι Δημοκρατικοί. Μετά τον Μιχάλη Γιάνναρη, εξελέγησαν στην πολιτειακή Γερουσία o Αντριου Γουνάρδης στο Μπέι Ριτζ του Μπρούκλιν και ο Τζέιμς Σκουφής στην 39η περιφέρεια.

Επανεξελέγησαν ακόμη η Δημοκρατική Αραβέλα Σιμωτά στην Αστόρια και η Ρεπουμπλικανή Νικόλ Μαλλιωτάκη στο Μπρούκλιν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή