Αποψη: Νομιμοποίηση

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ειλικρινώς δεν είναι πάντοτε ευχάριστο να επαληθεύονται οι προβλέψεις που κάποιος κάνει με βάση τη γνώση ειδικών κι ευαίσθητων θεμάτων. Οταν, σχολιάζοντας στην «Καθημερινή» (φύλλο 31/10) τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους, κατέληγα ότι καλό θα ήταν «για τον πρωθυπουργό να επανεξετάσει τη νομιμοποίηση των συνομιλητών του!», δεν περίμενα ότι θα επαληθευθώ τόσο γρήγορα.

Η θεατρική εμφάνιση, μπροστά στο επιβλητικό τζάκι του Μεγάρου Μαξίμου, του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, κατέρρευσε την επομένη παταγωδώς. Ο Αρχιεπίσκοπος εκπροσωπούσε μόνο τον εαυτό του! Το Φανάρι δήλωσε εμμέσως πλήρη άγνοια για τα τεκταινόμενα. Αγνοια είχε και η Ιεραρχία, που συγκλήθηκε για τον Νοέμβριο ώστε να κατακαθίσει ο κουρνιαχτός, ενώ ο Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος εξεγέρθηκε διότι δεν είχε καν ερωτηθεί για ζητήματα που τον αφορούν ευθέως, δηλ. για τη μισθοδοσία του! Στερνή μου γνώση!

* Ο κ. Ιωάννης Μ. Κονιδάρης είναι ομότ. καθηγητής Εκκλησιαστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή