Τσίπρας στη Βουλή: Θα ψηφίσετε σύντομα και τη μη περικοπή των συντάξεων (βίντεο)

Τσίπρας στη Βουλή: Θα ψηφίσετε σύντομα και τη μη περικοπή των συντάξεων (βίντεο)

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Συμβολική και σπουδαία» χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρα, τη σημερινή ημέρα για το ελληνικό κοινοβούλιο, καθώς, όπως είπε, «ξεκινά μία σειρά θετικών νομοθετικών παρεμβάσεων που αντικατοπτρίζουν την ανάκαμψη της οικονομίας».

Ο Πρωθυπουργός, κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση για την καταβολή των αναδρομικών στους ενστόλους, απευθυνόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «αμηχανία» λέγοντας:

«Και κουτσουρέψατε τους μισθούς και δεν συμμορφωθήκατε με τις αποφάσεις του δικαστηρίου. Εμείς αποκαταστήσαμε την αδικία και εσείς βγαίνετε και από πάνω; Η αμηχανία σας είναι κατανοητή, γιατί δεν αφορά τη σημερινή παρέμβαση αλλά το συνολικότερο έλλειμμα αφηγήματος στο οποίο έχετε περιέλθει. Το αφήγημά σας στερείται συνοχής και στρατηγικού στόχου για την πορεία της χώρας και αυτό είναι το σημαντικότερο».

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έφερε την τροπολογία στη βουλή καθώς, όπως είπε «τα τρία αυτά χρόνια καταφέραμε να ξαναστήσουμε την οικονομία στα πόδια της, σταματήσαμε τη ρεμούλα, τη διαφθορά, τη φοροδιαφυγή και είχαμε χρηστή διαχείριση των δημόσιων πόρων».

«Εκεί που απέτυχαν δύο συνεχόμενες κυβερνήσεις, πετυχαίνουμε εμείς σήμερα, παρόλο που εσείς μας αμφισβητείται και από την πρώτη στιγμή ζητάτε εκλογές», σημείωσε και συνέχισε:

«Μας είπατε ότι δεν θα καταφέρουμε να κλείσουμε τις αξιολογήσεις, ότι θα κόψουμε τις συντάξεις, ότι δεν θα βγούμε από το  τρίτο μνημόνιο και ότι έχουμε υπογράψει και θα φέρουμε ένα τέταρτο μνημόνιο. Σήμερα αποφασίσαμε λοιπόν να φέρουμε ένα από τα μέτρα του τέταρτου μνημονίου, τα οποία αφιερώνω στον κ. Μητσοτάκη και στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έρχονται και άλλα μέτρα, έρχονται όλα όσα εξήγγειλα στη ΔΕΘ. Θα έρθουν όλα τα μέτρα και εσείς θα λέτε ναι σε όλα».

«Με βαριά καρδιά θα ψηφίσετε σύντομα και τη μη περικοπή των συντάξεων, που εμείς καταφέραμε» τόνισε και κατέληξε:

«Εμείς μετράμε ευρώ προς ευρώ τις δημοσιονομικές δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και δίνουμε προτεραιότητα σε αυτούς που έχουν ανάγκη, έχοντας εξασφαλίσει ότι πιάνουμε τους δημοσιονόμους στόχους.

Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, πετύχαμε μία βιώσιμη λύση για το χρέος.  Επαναφέραμε τη δημοσιονομική σταθερότητα και η χώρα μετά από μία δεκαετία τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης και όχι ύφεσης. Αποκαθιστούμε τη νομοθεσία στις εργασιακές σχέσεις, μειώσαμε την ανεργία κατά οκτώ ποσοστιαίες μονάδες. Αυτά είναι τα έργα που μιλάνε και έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα του πολίτη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή