Μάρτυρας υπέρ Λυμπερόπουλου ο Σπίρτζης

Μάρτυρας υπέρ Λυμπερόπουλου ο Σπίρτζης

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συζητήθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας η αγωγή που κατέθεσε η Taxibeat σε βάρος του προέδρου του ΣΑΤΑ Θύμιου Λυμπερόπουλου, ζητώντας αποζημίωση ύψους 260.000 ευρώ για προσβολή προσωπικότητας.

Μάρτυρας υπέρ Λυμπερόπουλου ο Σπίρτζης-1

Στο δικαστήριο, όπου από νωρίς το πρωί της Πέμπτης είχαν συγκεντρωθεί  αυτοκινητιστές και οδηγοί ταξί κατέθεσε ως μάρτυρας ο Υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης ,ενώ το παρόν έδωσαν  τόσο ο ιδρυτής της Taxibeat, Νίκος Δανδράκης, όσο και ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος. 

 

Αφορμή για την αντιδικία  αποτέλεσαν δηλώσεις  του κ. Λυμπερόπουλου  που σύμφωνα με την  αγωγή είχε «προχωρήσει σε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και αναληθείς ειδήσεις, που αμαύρωσαν τη φήμη της εταιρίας, θέτοντας σε κίνδυνο την εμπορική πίστη, την επαγγελματική υπόσταση».

Μάρτυρας υπέρ Λυμπερόπουλου ο Σπίρτζης-2

Μεταξύ των επίμαχων  δηλώσεων που αποδίδονται στον πρόεδρο του ΣΑΤΑ είναι ο ισχυρισμός του ότι από το 2011 η Taxibeat φοροδιαφεύγει, λειτουργεί παράνομα και ότι διατηρεί offshore σε νησιά, όπου και καταλήγουν τα έσοδα της εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του για λογαριασμό κ. Λυμπερόπουλου, ο Υπουργός Υποδομών επισήμανε ότι πριν από την ψήφιση νόμου το 2018  υπήρχε νομική αταξία, κενό νόμου και παράβαση του νόμου, με αποτέλεσμα να υπάρχει καταστρατήγηση του πλαισίου της λειτουργίας των αστικών  συγκοινωνιών.

Ο κ. Σπίρτζης απέδωσε τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΑΤΑ στο «καθήκον του να υπερασπιστεί τον κλάδο σε θεσμικό πλαίσιο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή