ΕΛΛΑΔΑ

Ρολά στο υπουργείο Παιδείας με τις ευλογίες Κ. Γαβρόγλου

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ

Ο υπουργός Παιδείας κατέβασε τα ρολά για να αποφύγει αντίστοιχες συναντήσεις με εκπαιδευτικούς;

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Το υπουργείο Παιδείας κλείνει τα ρολά του για να αποφύγει τους διαδηλωτές εκπαιδευτικούς, προσφέροντας και ένα «μικρό» τριήμερο στους υπαλλήλους του. Συγκεκριμένα, χαράς ευαγγέλια για τους υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας! 

Κάθε φορά που προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο, ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου τους επιτρέπει να αποχωρήσουν νωρίτερα. Χθες το βράδυ υπηρεσιακό έγγραφο από το γραφείο του υπουργού προς τους υπαλλήλους τους προέτρεπε να αποχωρήσουν στις 11:30 π.μ. σήμερα, καθώς στη 1 μ.μ. έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο εκπαιδευτικών από την Διδασκαλική Ομοσπονδία, την ΟΛΜΕ και συλλόγους αναπληρωτών.

Μεταξύ των αιτημάτων εκπαιδευτικών είναι οι μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων με 25.000 διορισμούς

Συγκεκριμένα, το έγγραφο της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού του υπουργείου Παιδείας λέει τα εξής: «Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 παρέχεται η δυνατότητα πρόωρης αποχώρησης (στις 11:30) στους υπαλλήλους των Γενικών Γραμματειών του ΥΠ.Π.Ε.Θ.»

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ήδη έχουν αρχίσει να κατεβαίνουν ρολά προστασίας σε πόρτες του υπουργείου, με αποτέλεσμα να εγείρεται ζήτημα ασφαλούς αποχώρησης των υπαλλήλων σε περίπτωση εκτάκτου γεγονότος (π.χ. φωτιά, σεισμός), πριν δηλαδή, αποχωρήσουν με τις ευλογίες του κ. Γαβρόγλου. Δεν είναι η πρώτη φορά που, λόγω μιας κινητοποίησης ο υπουργός Παιδείας δίνει άδεια στους υπαλλήλους της κεντρικής υπηρεσίας. Μάλιστα, όπως είναι αναμενόμενο και εν πολλοίς λογικό, αρκετοί υπάλληλοι δεν πηγαίνουν καθόλου στην υπηρεσία τους, αφού θα φύγουν σε τρεις ώρες.

Με δεδομένο επίσης ότι οι περισσότερες κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών πραγματοποιούνται Παρασκευή, η άδεια που προσφέρει ο κ. Γαβρόγλου δημιουργεί ένα τριήμερο. Το ερώτημα είναι γιατί η νυν ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει επιλέξει να αντιμετωπίσει με αυτό τον τρόπο, τυχόν διαμαρτυρίες των εκπαιδευτικών. Έως τώρα την τελευταία τριετία, ούτε ο κ. Αριστείδης Μπαλτάς ούτε ο κ. Νίκος Φίλης, που πέρασαν από την υπουργική θέση του Παιδείας επί ΣΥΡΙΖΑ, είχαν υιοθετήσει ανάλογη τακτική.

Επισυνάπτεται το σχετικό υπηρεσιακό έγγραφο προς τους υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ