Ο σπουδαίος Βρετανός σκηνοθέτης και «μετρ της αγωνίας», Άλφρεντ Χίτσκοκ, τοποθετεί το ντοσιέ με το σενάριο της τελευταίας του ταινίας, «Torn Curtain», στην κορυφη ενός «πύργου» που έχει δημιουργήσει με τα σενάρια όλων των ταινιών της πλούσιας καριέρας του, το 1965. Το «Torn Curtain» ήταν η 50η ταινία που σκηνοθέτησε ο μεγάλος δημιουργός. (AP Photo)


Αμερικανοί στρατιώτες του 160ου συντάγματος πεζικού αποβιβάζονται από ένα σκάφος στις ακτές του Γκουανταλκανάλ, στις Νήσους του Σολομώντα, στο πλαίσιο εκπαίδευσης σε αμφίβιες επιχειρήσεις, κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, το 1942. (AP Photo)


Παρότι η ολική κατάρρευση για το Τρίτο Ράιχ βρίσκεται πλέον σε... απόσταση αναπνοής, με όλες τις συμμαχικές δυνάμεις να πλησιάζουν απειλητικά το Βερολίνο, η Ναζιστική Γερμανίας ζει στον «δικό της κόσμο», οργανώνοντας εντυπωσιακές δημόσιες εκδηλώσεις, όμοιες με αυτές που χαρακτήριζαν το καθεστώς τις μέρες της απόλυτης παντοδυναμίας του. Εδώ, ο υπουργός Προπαγάνδας Γιόζεφ Γκέμπελς εκφωνεί λόγο από το μπαλκόνι του υπουργείου του, κατά τη διάρκεια μίας τελετής ορκωμοσίας των μελών των διάφορων σωμάτων που είναι επιφορτισμένα με την άμυνα της πατρίδας και δεν επιχειρούν σε μακρινά πολεμικά μέτωπα. (AP Photo)


Μεγάλος αριθμός αρχηγών κρατών και ανωτάτων αξιωματούχων από διάφορες χώρες του κόσμου, καθώς και μέλη των ευρωπαϊκών βασιλικών οικογενειών, λένε το τελευταίο αντίο στον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας και θεμελιωτή της μεταπολεμικής Γαλλικής Δημοκρατίας, Σαρλ ντε Γκωλ, στην Παναγία των Παρισίων, το 1970. Στη φωτογραφία διακρίνεται ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μακάριος, και ο νεαρός πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος. (AP Photo)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ