Μέρκελ: Το ευρωπαϊκό σχέδιο για την ειρήνη απειλείται από την άνοδο του εθνικισμού

Μέρκελ: Το ευρωπαϊκό σχέδιο για την ειρήνη απειλείται από την άνοδο του εθνικισμού

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ διατύπωσε σήμερα την εκτίμηση ότι το «ευρωπαϊκό σχέδιο για την ειρήνη», που γεννήθηκε μετά το 1945, απειλείται από την άνοδο του εθνικισμού και του λαϊκισμού.

«Βλέπουμε ότι η διεθνής συνεργασία, μια ειρηνική ισορροπία μεταξύ των συμφερόντων της μίας και της άλλης πλευράς και ακόμα και το ευρωπαϊκό σχέδιο για την ειρήνη τίθενται εκ νέου υπό αμφισβήτηση» σημείωσε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης στο πρώτο φόρουμ για την ειρήνη στο Παρίσι.

«Η ειρήνη που έχουμε σήμερα, που μας μοιάζει κάποιες φορές δεδομένη, αυτή η ειρήνη απέχει πολύ από το να είναι κάτι το δεδομένο και πρέπει να δώσουμε μάχη για εκείνη» υπογράμμισε η Μέρκελ, ενώ προειδοποίησε για «έναν εθνικισμό με παρωπίδες» και διατύπωσε την ανησυχία της για το ενδεχόμενο «να αρχίσουμε και πάλι να ενεργούμε σαν να μπορούμε απλά να αγνοούμε τις σχέσεις και τις αμοιβαίες δεσμεύσεις μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή