Προϋπόθεση εξόδου στις αγορές η τήρηση των δεσμεύσεων

Προϋπόθεση εξόδου στις αγορές η τήρηση των δεσμεύσεων

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές, υπό την προϋπόθεση όμως ότι εφαρμόζει τις συμφωνηθείσες ρυθμίσεις, εξέφρασε χθες ο επικεφαλής οικονομολόγος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Ρολφ Στράουχ.

«Εχουμε θέσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες γι’ αυτό, με μεταρρυθμίσεις που θα συμβάλουν στη βελτίωση της οικονομίας της χώρας, αλλά και μέσω μέτρων ελάφρυνσης του χρέους», είπε. Ακόμη, μιλώντας στον κυπριακό «Πολίτη», τόνισε ότι «η χώρα δεν χρειάζεται να βιαστεί να βγει στις αγορές, καθώς διαθέτει απόθεμα ρευστότητας, παρέχει σιγουριά στους επενδυτές και δίνει στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να επιδιώξει πρόσβαση στις αγορές όταν είναι απαραίτητο». Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο ΟΔΔΗΧ «κάνει ό,τι καλύτερο και ακολουθεί μια σωστή στρατηγική για να ανακτήσει την πρόσβαση στις αγορές».

Για το θέμα των ελληνικών συντάξεων, ο κ. Στράουχ επανέλαβε τη σχετική επισήμανση του επικεφαλής του μηχανισμού Κλάους Ρέγκλινγκ στο τελευταίο Eurogroup, ότι οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρούνται ή να συζητούνται, και αυτό γίνεται αυτή τη στιγμή.

Η κατάσταση, είπε, «αξιολογείται από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και, όπως γνωρίζετε, θα διεξαχθεί συνεδρίαση του Eurogroup στις 19 Νοεμβρίου, όπου και θα συζητηθεί το θέμα αυτό. Παρακολουθούμε προσεκτικά την κατάσταση. Επίσης, σημαντικό είναι ότι η δέσμευση για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση από κανέναν στην ελληνική κυβέρνηση, και αυτό είναι επίσης θετικό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή