Χάνει έδαφος και την… ψυχραιμία της η ΑΕΚ

Χάνει έδαφος και την… ψυχραιμία της η ΑΕΚ

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ήττα της ΑΕΚ από τον εξαιρετικό και φέτος Ατρόμητο με 0-2 αύξησε τον προβληματισμό, ενεργοποίησε την ένταση και έθεσε μέχρι και θέμα προπονητή σε φιλολογικό όμως επίπεδο, αναγκάζοντας τον Μαρίνο Ουζουνίδη να δηλώσει στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα της Κυριακής πως δεν αισθάνεται φόβο για τη θέση του. Είτε είναι ασφαλής στον πάγκο, βεβαίως, είτε όχι, ο Μαρίνος Ουζουνίδης αδυνατεί όχι απλώς να συνεχίσει την περυσινή εντυπωσιακή πορεία της ΑΕΚ, αλλά και να την προσεγγίσει. Η ομάδα της φετινής αγωνιστικής περιόδου –εξαιρουμένων των αγώνων του καλοκαιριού για το Τσάμπιονς Λιγκ με Σέλτικ και Βίντι– δεν έχει καταφέρει να κερδίσει οποιοδήποτε παιχνίδι υψηλής δυσκολίας που έχει δώσει. Η Ενωση έχει ηττηθεί από ΠΑΟΚ και Ατρόμητο και αναδείχθηκε ισόπαλη με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Στο ποδόσφαιρο, βεβαίως, τα πάντα είναι σχετικά, καθώς ακόμα και στην προχθεσινή ήττα, η ΑΕΚ σημάδεψε τρεις φορές το δοκάρι δείγμα και του γεγονότος πως το περυσινό «άστρο» έχει προφανώς χαθεί, όπως και το ότι η ΑΕΚ αναγκάστηκε να παίξει έναν τόσο κρίσιμο αγώνα χωρίς την παρουσία των φιλάθλων της. Δικαιολογίες μπορούν να βρεθούν και να υποστηριχθούν με επιχειρήματα, ωστόσο το δεδομένο δεν αλλάζει και η ΑΕΚ δεν «πείθει» πως μπορεί να ακολουθήσει το «ράλι τίτλου» όπως αυτό διαμορφώνεται. Σε αυτά τα δεδομένα, μια σημαντική παράμετρος είναι και η μη ενίσχυση του ρόστερ το καλοκαίρι, καθώς στα συνεχόμενα απαιτητικά παιχνίδια η ΑΕΚ δεν κατάφερε να βρει τις αγωνιστικές απαντήσεις που ζητούσε.

Με τη συμπλήρωση του 1/3 του πρωταθλήματος, η πρωταθλήτρια Ελλάδος βρίσκεται 9 βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ, 7 πίσω από τον Ατρόμητο και 3 από τον Ολυμπιακό, με εκκρεμότητα την τελεσίδικη απόφαση του CAS για την αφαίρεση τριών βαθμών λόγω επεισοδίων στο εντός έδρας ντέρμπι με τους «ερυθρόλευκους».

Το γεγονός πως η ΑΕΚ δίνει τον επόμενό της αγώνα το μεθεπόμενο Σάββατο δεν επιτρέπει άμεση αλλαγή κλίματος με κάποια νίκη και αυτό είναι σίγουρα ένα «κρίσιμο διαγώνισμα» που πρέπει να περάσει ο Μαρίνος Ουζουνίδης, καθώς ο Εβρίτης τεχνικός καλείται να βρει τρόπους να κινητοποιήσει τους παίκτες του και να τους βάλει ξανά στον δρόμο των νικών. Η Ενωση πρέπει να κοιτάξει «μπροστά» και όχι «πίσω» ούτως ώστε να ανακτήσει τη χαμένη της δυναμική, να πείσει τον ίδιο της τον εαυτό πως η ψυχολογία του νικητή δεν έχει χαθεί, αλλά και να πάρει όσες περισσότερες νίκες μπορεί σε ένα πρόγραμμα που θεωρητικά είναι πιο βατό από το προηγούμενο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή