Η μαγική χρονιά του Στέφανου Τσιτσιπά

Η μαγική χρονιά του Στέφανου Τσιτσιπά

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν μία χρονιά-όνειρο για τον Στέφανο Τσιτσιπά και την ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο 20χρονος Ελληνας πρωταθλητής πέτυχε πέντε νίκες και κατέκτησε αήττητος το Next Gen ΑΤΡ Finals στο Μιλάνο, όπου αγωνίστηκαν οι οκτώ καλύτεροι τενίστες στον κόσμο κάτω των 21 ετών. Ηταν ο δεύτερος τίτλος του στη χρονιά, καθώς είχε κυριαρχήσει και στη Στοκχόλμη.

Τους προηγούμενους μήνες έφθασε στους τελικούς της Βαρκελώνης και του Μάστερς του Καναδά χάνοντας από τον Ράφα Ναδάλ. Επιτυχίες οι οποίες τον εκτόξευσαν στο Νο 15 της παγκόσμιας κατάταξης. Μάλιστα, οι επαγγελματίες τενίστες τον ανέδειξαν ως τον πιο βελτιωμένο παίκτη του 2018. Βραβείο το οποίο παρέλαβε στο Μιλάνο.

Κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών, ανακοινώθηκε πως ο Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί στο ΑΤΡ 250 της Σόφιας που θα διεξαχθεί από τις 3 έως τις 10 Φεβρουαρίου στα κλειστά κορτ με σκληρή επιφάνεια της Αρένα Αρμεέτς. O κορυφαίος Ελληνας τενίστας έστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, όπου τόνισε: «Είναι πολύ ωραίο τουρνουά, όπου είχα παίξει και πριν από δύο χρόνια. Θα ήθελα να έχω την υποστήριξή σας εκείνη την εβδομάδα, αν μπορείτε να έρθετε και να με υποστηρίξετε. Θα ήταν μεγάλη τιμή και χαρά για μένα να σας έχω στις κερκίδες». Ο πρόεδρος της ΕΦΟΑ, Σπύρος Ζαννιάς, αναφέρθηκε στην προοπτική δημιουργίας ενός ανάλογου τουρνουά και στην Ελλάδα, τόσο για τους άνδρες όσο και τις γυναίκες, εκφράζοντας την πεποίθησή του πως ο Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί στο Ντέιβις Καπ με την εθνική ομάδα, όπως έκανε η Μαρία Σάκκαρη στο Fed Cup, ώστε να συμμετάσχουν και οι δύο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Εκεί, όπου ενδεχομένως η Ελλάδα να διεκδικήσει μετάλλιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή