Μπάσκετ: «Τύμπανα πολέμου» ξανά

Μπάσκετ: «Τύμπανα πολέμου» ξανά

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο «ασκός του Αιόλου» στις σχέσεις του Παναθηναϊκού με την Ευρωλίγκα άνοιξε και πάλι, με απρόβλεπτη κατάληξη από τη νέα πειθαρχική διαδικασία της διοργανώτριας αρχής για τα αναγραφόμενα στο φύλλο αγώνος περί στοιχηματισμού των δύο εκ των τριών διαιτητών στο πρόσφατο ευρωπαϊκό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (νίκη του ΠΑΟ 89-84), στο ΟΑΚΑ. Οι διαιτητές Πέρεθ, Ζαμοΐσκι και Πατέρνικο ανέφεραν στο φύλλο αγώνος ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ισχυρίστηκε φραστικά ότι πλην του Ισπανού ρέφερι, οι άλλοι δύο συνάδελφοί του, είχαν στοιχηματίσει 20.000 ευρώ στη νίκη του Ολυμπιακού.

«Οταν τελείωσε το δεύτερο δεκάλεπτο, ο ιδιοκτήτης της γηπεδούχου ομάδας (κ. Γιαννακόπουλος) μας περίμενε μέσα και μας είπε: “Ξέρουμε τα πάντα –πολλές φορές– ξέρουμε ότι ποντάρετε 20.000, 20.000 ο Πολωνός, 20.000 ο Ιταλός –πολλές φορές– μόνο ο Ισπανός είναι δίκαιος. Θα στείλουμε τα πάντα στον Μπερτομέου και στον Στόουκς”», αναφερόταν επί λέξει στο φύλλο αγώνα.

Ανεπίσημα, ο Παναθηναϊκός ισχυρίστηκε ότι δεν πρόκειται για στοιχηματισμό, αλλά για πρόθεση δωροδοκίας των δύο συγκεκριμένων διαιτητών από τους «ερυθρόλευκους».

«Ξέρουμε ότι από τον Ολυμπιακό έχουν τάξει 20.000 στον Ιταλό και στον Πολωνό. Μόνο ο Ισπανός είναι καθαρός. Θα τα πω όλα στον Μπερτομέου και στον Στόουκς. Γνωρίζουμε ότι έφυγε ο Λιβιεράτος, αλλά γνωρίζουμε ποιος είναι ο αντικαταστάτης του γι’ αυτές τις δουλειές», είπαν οι «πράσινοι», ενώ η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε μέσω επίσημης ανακοίνωσης και καταγγελίας στην Ευρωλίγκα.

«Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατέθεσε επίσημη καταγγελία στον αθλητικό δικαστή της Ευρωλίγκας για την επίσημη τοποθέτηση της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με την οποία συκοφάντησαν τον Ολυμπιακό για χρηματισμό των διαιτητών Πατέρνικο και Ζαμοΐσκι στο παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής», αναφέρεται στην ανακοίνωση και παράλληλα, ο Ολυμπιακός ζητεί την άμεση επιβολή των ποινών που έχουν επιβληθεί στον Δ. Γιαννακόπουλο και την αποβολή του ίδιου και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός από τη διοργάνωση, τονίζοντας ότι είναι υπότροπος.

Στον προσωπικό λογαριασμό του στο Ιnstagram, o Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανέφερε: «Επειδή έριξαν λευκή πετσέτα, τους φταίω εγώ. Ιδιο έργο με ίδιους θεατές», ισχυρίστηκε και πρόσθεσε ότι σύντομα όλοι θα αντιληφθούν τι συμβαίνει.

Η αποκατάσταση των σχέσεων της Ευρωλίγκας με τη διοίκηση της ΚΑΕ, διήρκεσε μόλις έναν μήνα από τον ερχομό του εκτελεστικού διευθυντή Τζόρντι Μπερτομέου στην Αθήνα και την παρουσία του στο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος». Η Ευρωλίγκα άρχισε πειθαρχική διαδικασία για τη διαλεύκανση των νέων καταγγελιών, όπως ζήτησε και με ανακοίνωσή της η ένωση διαιτητών της Ευρωλίγκας: «Απορρίπτουμε τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν από τον ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκό για δύο από τα μέλη μας. Ζητάμε να αποδειχθεί η ακρίβεια αυτών των κατηγοριών και πως, σε κάθε περίπτωση, διατηρούμε το δικαίωμα να προσφύγουμε σε νομικές ενέργειες προκειμένου να προστατεύσουμε την ακεραιότητα, τη διαφάνεια και τον επαγγελματισμό των μελών μας». Προσφυγή στα ελληνικά πολιτικά δικαστήρια θα κάνει και η ΚΑΕ Ολυμπιακός.

H πέμπτη αγωνιστική της Α1 κατηγορίας ολοκληρώθηκε με τον αγώνα Πανιωνίου -Παναθηναϊκού (67-88), ενώ αήττητες συνέχισαν και οι ομάδες του Ολυμπιακού (102-63 το Λαύριο) και του Περιστερίου (89-81 τον Ηφαιστο). Τα άλλα αποτελέσματα: Ρέθυμνο – Προμηθέας 72-73, Κολοσσός – Αρης 61-72, ΠΑΟΚ – Κύμη 78-60, ΑΕΚ -Χολαργός 73-63.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή