Ντογιάκος: Από τύχη δεν εξερράγη η βόμβα

Ντογιάκος: Από τύχη δεν εξερράγη η βόμβα

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος, από τους πλέον γνωστούς εισαγγελικούς λειτουργούς, είναι από τον περασμένο Ιούνιο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και έχει διατελέσει στο παρελθόν σε νευραλγικές θέσεις της εισαγγελικής αρχής, ενώ έχει χειριστεί σωρεία σοβαρών υποθέσεων.

Οπως έγινε γνωστό από το περιβάλλον του, ο ίδιος τελευταία δεν χειρίζεται κάποια μεγάλη υπόθεση, είναι στον Αρειο Πάγο από τον περασμένο Ιούνιο, ενώ δεν είχε δεχθεί απειλές.

Για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού, ο ίδιος μιλά για τύχη καθώς ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί έξω από το σπίτι του και αν είχε εκραγεί θα κινδύνευαν ζωές.

Ντογιάκος: Από τύχη δεν εξερράγη η βόμβα-1

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Δεν έχω δεχθεί απειλές. Δεν χειρίζομαι τώρα υπόθεση που να με στοχοποιεί. Από καθαρή τύχη δεν εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός και δεν κινδύνευσαν άνθρωποι».

Ομως από το περιβάλλον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου αποδίδουν την τοποθέτηση του μηχανισμού στις προσπάθειες στοχοποίησης του τα τελευταία χρόνια και όπως σημειώνουν «ο κ.Ντογιάκος εδώ και τρία χρόνια στοχοποιείται συνεχώς με αρνητικές αναφορές στο όνομά του».

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος μετείχε κατά καιρούς στη μακρόχρονη δικαστική διαδρομή σε πολλές υποθέσεις με κορωνίδα την υπόθεση της Χρυσής Αυγής καθώς ήταν ο εποπτεύων εισαγγελέας στις πολύμηνες ανακρίσεις  και συνέταξε την πρόταση παραπομπής για τους εμπλεκόμενους προς το Συμβούλιο Εφετών, πρόταση που θεωρήθηκε ιστορικής σημασίας.

Επίσης είχε χειριστεί κατά το πρόσφατο παρελθόν μεγάλη υπόθεση παραδικαστικού κυκλώματος, υπόθεση παράνομων ελληνοποιήσεων και πολλές άλλες, ενώ παράλληλα είχε διατελέσει προϊστάμενος στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών στην οποία είχε εκλεγεί με μεγάλη πλειοψηφία.

Ντογιάκος: Από τύχη δεν εξερράγη η βόμβα-2

Το γεγονός, ότι αμφισβητήθηκε η νομιμότητα της εκλογής του τον έφερε σε σύγκρουση με την τότε Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, ελέγχθηκε πειθαρχικά και απηλλάγη, ενώ πειθαρχικά είχε ελεγχθεί τελευταία όπως και άλλοι εισαγγελείς και δικαστικοί για την υπόθεση Βγενόπουλου και άλλες χωρίς να προκύψει κάτι σε βάρος του.

Τον περασμένο Ιούνιο επελέγη με συντριπτική πλειοψηφία ως αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο παρά την αντίθετη θέση της ηγεσίας της δικαιοσύνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή