Πρόσωπα της Τρίτης

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Σταν Λι (φωτ.), ο «πατριάρχης» της Μarvel Comics άφησε την τελευταία του πνοή χθες το πρωί σε ηλικία 95 ετών. Το 1939 ξεκίνησε να εργάζεται ως βοηθός στην εταιρεία Timely Comics, μέχρι που αποφάσισε να γράψει τις δικές του ιστορίες. Μαζί με τον Τζακ Κίρμπι, σχεδίασαν τον Spiderman, τον Iron Man, τους X-Men και τους Αvengers, μεταξύ πολλών άλλων εμβληματικών σούπερ ηρώων, που καθόρισαν την ποπ κουλτούρα, επηρέασαν σχεδιαστές, ενέπνευσαν σκηνοθέτες, απέκτησαν εκατομμύρια θαυμαστές σε ολόκληρο τον κόσμο.

(…) «Ποτέ δεν αποκάλεσα τον Ταραντίνο “κρετίνο” και οπωσδήποτε δεν θεωρώ τις ταινίες του “σκουπίδια”», δήλωσε ο Ενιο Μορικόνε, διαψεύδοντας τις φήμες ότι έκανε αρνητικά σχόλια για τον γνωστό σκηνοθέτη σε συνέντευξή του για το τεύχος Δεκεμβρίου του γερμανικού Playboy. «Δεν έδωσα συνέντευξη στο Playboy», αναφέρει ο 90χρονος συνθέτης σε επίσημη δήλωσή του, υπογραμμίζοντας ότι έχει ήδη ζητήσει από τον δικηγόρο του να κινηθεί νομικά κατά του περιοδικού.

(…) Περισσότερα από 30 «κομμάτια» από την γκαρνταρόμπα της βασίλισσας της σόουλ και του στυλ Αρίθα Φράνκλιν δημοπρατήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στη Νέα Υόρκη. Ανάμεσά τους, το τζιν μπουφάν από την ταινία «Blues Brothers», το φόρεμα που φορούσε όταν τραγούδησε στην τελετή ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του Μπιλ Κλίντον και μερικά από τα καπέλα της, η τιμή πώλησης των οποίων ξεπέρασε τις 3.000 δολάρια για το καθένα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή