Aπόρριψη εξαίρεσης εισαγγελέων διαφθοράς

Aπόρριψη εξαίρεσης εισαγγελέων διαφθοράς

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόρριψη του αιτήματος για εξαίρεση των εισαγγελέων Διαφθοράς που χειρίζονται την υπόθεση της Novartis σε ό,τι αφορά το σκέλος σχετικά με τους ελεγχόμενους γιατρούς αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών μετά από σχετικό αίτημα του γιατρού Λάζαρου Καρνέση, συζύγου της επί χρόνια επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Ράικου.

Οι δικαστές έκαναν δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως Ουρανίας Σταθέα και απέρριψαν το αίτημα του κ. Καρνέση, καθώς, όπως αναφέρεται και στην εισαγγελική πρόταση, δεν προέκυψε ότι οι εισαγγελείς Διαφθοράς διέρρευσαν στον Τύπο την πληροφορία για ποσό χιλίων ευρώ που έλαβε ο σύζυγος της Ελένης Ράικου το 2009 από τη Novartis στο πλαίσιο ομαδικής εργασίας γιατρών στην οποία και εκείνος μετείχε.

Το γεγονός ότι η σχετική δικογραφία είχε ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή, ήταν στα χέρια της Γενικής Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης, σε επιστήμονες που συνεπικουρούν την ανάκριση και αλλού, μέτρησε για την απόρριψη του αιτήματος εξαίρεσης των εισαγγελέων Διαφθοράς.

Παράλληλα, η αντιπρόεδρος του ΣτΕ που χειρίζεται την αγωγή κακοδικίας που έχει υποβάλει η εισαγγελέας Ελένη Ράικου και ο σύζυγός της, διαβίβασε αντίγραφα προκειμένου το Δικαστικό Συμβούλιο να κρίνει τί θα γίνει με την έρευνα των εισαγγελέων Διαφθοράς στο σκέλος που αφορά τους γιατρούς μέχρι ότου συζητηθεί η αγωγή κακοδικίας που έχει προσδιοριστεί για τον προσεχή Μάρτιο.

Εκτός της αγωγής κακοδικίας ο γιατρός Λάζαρος Καρνέσης έχει υποβάλει και μήνυση κατά των εισαγγελέων Διαφθοράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή