Αύξηση πωλήσεων και κερδών για τον όμιλο Autohellas το εννεάμηνο

Αύξηση πωλήσεων και κερδών για τον όμιλο Autohellas το εννεάμηνο

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αύξηση του τζίρου κατά 41% και των καθαρών κερδών του κατά 21,2% έκλεισε το εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2018 για τον όμιλο της Autohellas. Οι πολύ θετικές επιδόσεις αποδίδονται βεβαίως στη σημαντική βελτίωση των μισθώσεων, μακροχρόνιων και βραχυχρόνιων, καθώς και στη σημαντική ενίσχυση των πωλήσεων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Θα πρέπει να σημειωθεί, πάντως, ότι στα αποτελέσματα του ομίλου έχουν ενοποιηθεί για πρώτη φορά και οι πωλήσεις από την εισαγωγή και διανομή των αυτοκινήτων Hyundai και Kia που αποκτήθηκαν πέρυσι από την Autohellas.

Αποτελέσματα

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες ο όμιλος, οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στο εννεάμηνο σε 361 εκατ. ευρώ έναντι 256 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2017, καταγράφοντας αύξηση 41%. Η κύρια δραστηριότητα των μισθώσεων παρουσίασε αύξηση 11,4%, με τον ρυθμό ανάπτυξης να είναι θετικός τόσο στις χώρες του εξωτερικού, όσο και στην Ελλάδα, όπου η ταυτόχρονη αύξηση των τουριστικών βραχυχρόνιων αλλά και των εταιρικών μακροχρόνιων μισθώσεων στηρίζουν την απόδοση της εταιρείας. Παράλληλα, η δραστηριότητα της πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ήταν ενισχυμένη κατά 20,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ουσιαστική βελτίωση σημειώθηκε και στη συνεισφορά της εμπορίας αυτοκινήτων με διεύρυνση των πωλήσεων και των μεριδίων αγοράς για τις μάρκες που δραστηριοποιούνται τόσο στη χονδρική όσο και στη λιανική. Ειδικότερα, οι πωλήσεις από τις βραχυχρόνιες και μακροχρόνιες μισθώσεις διαμορφώθηκαν σε 157,94 εκατ. ευρώ από 141,81 εκατ. ευρώ το 2017, οι πωλήσεις από την εμπορία αυτοκινήτων και υπηρεσιών διαμορφώθηκαν σε 172,45 εκατ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση 94,9% και οι πωλήσεις μεταχειρισμένων ανήλθαν σε 31,02 εκατ. ευρώ από 25,82 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2017.

Τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε 50,1 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 26%, ενώ κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στο φετινό εννεάμηνο σε 37,57 εκατ. ευρώ έναντι 30,99 εκατ. ευρώ το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2017.

Ιδιαιτέρως σημαντικές είναι οι επενδύσεις στις οποίες έχει προβεί ο όμιλος το 2018. Τα ίδια κεφάλαια της Autohellas ανέρχονταν στις 30 Σεπτεμβρίου 2018 σε 246 εκατ. ευρώ έναντι 226 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Μέσα στο έτος έχει πραγματοποιηθεί καθαρή επένδυση σε αγορές νέων αυτοκινήτων ύψους 98 εκατ. ευρώ, με τον στόλο να έχει αυξηθεί κατά 4.500 αυτοκίνητα σε σχέση με την 30ή Σεπτεμβρίου 2017 φτάνοντας τα 45.000 αυτοκίνητα. Από αυτά 33.000 κυκλοφορούν στην Ελλάδα και 12.000 στις επτά χώρες που δραστηριοποιείται ο όμιλος στο εξωτερικό.

Ισχυρή ανάπτυξη

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα εννεαμήνου, ο διευθύνων σύμβουλος της Autohellas Ευτύχιος Βασιλάκης δήλωσε: «Η Autohellas έχει πετύχει ισορροπημένη και ισχυρή ανάπτυξη τόσο στο τουριστικό κομμάτι της δραστηριότητάς της αυξάνοντας το μερίδιο στην αγορά ενοικιάσεων, όσο και στις εταιρικές μακροχρόνιες μισθώσεις. Είναι σημαντικό ότι και τα αποτελέσματα της εμπορίας αυτοκινήτων έχουν πλέον σημαντική συμβολή στα αποτελέσματα του ομίλου. Οι συνέργειες μεταξύ των δραστηριοτήτων ενισχύουν τη δυναμική του ομίλου σε μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά που όμως δίνει και ευκαιρίες μεγέθυνσης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή