Το εντυπωσιακό, νέο Μουσείο στο Άγαλμα της Ελευθερίας (φωτογραφίες)

Το εντυπωσιακό, νέο Μουσείο στο Άγαλμα της Ελευθερίας (φωτογραφίες)

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι εργασίες για το νέο Μουσείο του Αγάλματος της Ελευθερίας έχουν ξεκινήσει στο Liberty Island και, όταν ολοκληρωθούν, οι πάνω από 4,3 εκατομμύρια επισκέπτες που δέχεται ετησίως το μνημείο και το νησάκι του ποταμού Χάντσον, θα έχουν τη δυνατότητα μιας πρωτότυπης και περιεκτικής εμπειρίας.    

Το τωρινό Μουσείο του Αγάλματος της Ελευθερίας βρίσκεται εντός του ίδιου του μνημείου και είναι προσβάσιμο σε μικρό μόνον αριθμό επισκεπτών, λόγω των μέτρων ασφαλείας μετά την 11η Σεπτεμβρίου του 2001. Το καινούργιο μουσείο – με εμβαδόν 2.400 τετραγωνικά μέτρα  – θα προσφέρει στους επισκέπτες δυνατότητα να μάθουν για την ιστορία του Αγάλματος της Ελευθερίας, με τη βοήθεια αντικειμένων και πολλαπλών διαδραστικών μέσων.

Το εντυπωσιακό, νέο Μουσείο στο Άγαλμα της Ελευθερίας (φωτογραφίες)-1

Το μουσείο σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο FXCollaborative και θα χτιστεί με τις βέλτιστες φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές: η στέγη είναι φυτεμένη. Αν και θα είναι απρόσιτη στους επισκέπτες, διπλανή βεράντα θα προσφέρει πανοραμική θέα τόσο του αγάλματος, όσο και του κάτω Μανχάταν.

Τοποθετημένο πάνω από το επίπεδο όπου έχουν φτάσει πλημμύρες τα τελευταία 500 χρόνια, το κτίσμα θα είναι ανθεκτικό σε ανέμους με ισχύ κυκλώνα.   

Το εντυπωσιακό, νέο Μουσείο στο Άγαλμα της Ελευθερίας (φωτογραφίες)-2
Το εντυπωσιακό, νέο Μουσείο στο Άγαλμα της Ελευθερίας (φωτογραφίες)-3

«Τα γωνιώδη σχήματα και χώροι του μουσείου έχουν διαμορφωθεί, λαμβάνοντας υπόψη τη θέα που έχει κάποιος από το μουσείο αλλά και την ακανόνιστη ακτή, ως εορτασμός στην ελευθερία» δήλωσε ο Νίκολας Γκάρισον, σχεδιαστής του πρότζεκτ στο αρχιτεκτονικό γραφείο.

Το εντυπωσιακό, νέο Μουσείο στο Άγαλμα της Ελευθερίας (φωτογραφίες)-4
Το εντυπωσιακό, νέο Μουσείο στο Άγαλμα της Ελευθερίας (φωτογραφίες)-5

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή