Διεθνές Συνέδριο Χειρισμού Κρίσεων και Ασφάλειας «ΑΘΗΝΑ 2018»

Διεθνές Συνέδριο Χειρισμού Κρίσεων και Ασφάλειας «ΑΘΗΝΑ 2018»

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 13 και 14 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου Χειρισμού Κρίσεων και Ασφάλειας «ΑΘΗΝΑ 2018», με θέμα «Αποτελεσματική διαχείριση κρίσεων: Μετατρέποντας τον κίνδυνο σε ευκαιρία».

Το συνέδριο διοργανώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, υπό την αιγίδα του ΥΠΕΘΑ, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ικάρων. Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, ο οποίος και απηύθυνε ομιλία.

Στο συνέδριο παρέστησαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ και ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου. Επίσης, τις εργασίες του παρακολούθησαν μέλη διπλωματικών αντιπροσωπειών, υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί ξένων χωρών, ακόλουθοι Άμυνας, εκπρόσωποι Διεθνών Οργανισμών και Ινστιτούτων, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, στελέχη δημοσίων φορέων, εν αποστρατεία στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων, ιδιώτες καθώς και αντιπροσωπείες στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου περιέλαβαν τα ακόλουθα:

-Προκλήσεις που απορρέουν από τη μετανάστευση, την τρομοκρατία και τις υβριδικές απειλές: Ο ρόλος της Ελλάδος.

-Θαλάσσια και ενεργειακή ασφάλεια στη Μεσόγειο: Γιατί είναι σημαντικές για την Ευρώπη;

-Αποτυγχάνoντας να προετοιμαστείς, προετοιμάζεσαι να αποτύχεις. Ο ρόλος της έγκαιρης προετοιμασίας στη διαχείριση κρίσεων.

-Ηγεσία, πληροφορία και μέσα μαζικής ενημέρωσης: Κρίσιμοι παράγοντες στην αποτελεσματική αντιμετώπιση κρίσης.

-Η ανάγκη για στενότερη συνεργασία μεταξύ διεθνών οργανισμών: Μία ουσιώδης προϋπόθεση για την αποτελεσματική διαχείριση κρίσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή