Καθολική στήριξη προς τον πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς

Καθολική στήριξη προς τον πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη στήριξή τους προς τον πρώην πρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Γεωργίου, εκδήλωσαν σήμερα οι βασικές πολιτικές ομάδες του ευρωκοινοβουλίου, η Κομισιόν αλλά και το ευρωπαϊκό συμβούλιο.

Σε συζήτηση που εξελίχθηκε στο Στρασβούργο για την ανεξαρτησία των στατιστικών υπηρεσιών και συγκεκριμένα για την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ και την υπόθεση του κ. Γεωργίου, η Επίτροπος για θέματα απασχόλησης και κοινωνικών υποθέσεων Μ. Τίσεν επανέλαβε την πλήρη εμπιστοσύνη της Κομισιόν στην αξιοπιστία και ακρίβεια των στατιστικών στοιχείων που παρέδιδε κατα τη διάρκεια της θητείας του ο κ. Γεωργίου.

Η κυρία Τίσεν αφού επανέλαβε ότι η Επιτροπή ούτε σχολιάζει ούτε αξιολογεί εν εξελίξει δικαστικές υποθέσεις, υπενθύμισε ότι η Επιτροπή έχει παρακολουθήσει από κοντά τις εξελίξεις στην Ελλάδα όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα και έχει επανειλημμένως εκφράσει τις ανησυχίες της τόσο δημοσίως όσο και απευθείας προς τις ελληνικές αρχές. «Είναι σημαντικό να υπογραμμίσω ότι η Επιτροπή έχει υποστηρίξει ενεργά τον κ. Γεωργίου» είπε η κυρία Τίσεν και παρέπεμψε στην  υποστήριξη της Επιτροπής στα ελληνικά στατιστικά στοιχεία καθώς όπως είπε έχουν γίνει αλλαγές στον ελληνικό νόμο που εξασφαλίζουν ακόμα περισσότερο την ανεξαρτησία των στελεχών της υπηρεσίας.

Εκτός από λίγες εξαιρέσεις ευρωβουλευτών και μόνο Ελλήνων όπως π.χ. του κ. Χουντή και των δύο ευρωβουλευτών της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι μίλησαν λίγο – πολύ για «σκευωρία» με «φουσκωμένα» στατιστικά στοιχεία έτσι ώστε η ελλάδα να υπαχθεί σε δανειακό πρόγραμμα, οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές που έλαβαν τον λόγο, από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Λόμμα, τους Σοσιαλιστές, τους Φιλελεύθερους και τους Πράσινους, τάχθηκαν όλοι υπέρ του κ. Γεωργίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή