Νέο ξεκίνημα για την εθνική ποδοσφαίρου

Νέο ξεκίνημα για την εθνική ποδοσφαίρου

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νικηφόρο ντεμπούτο φιλοδοξεί να κάνει στον πάγκο της εθνικής ομάδας ο Αγγελος Αναστασιάδης στον αποψινό αγώνα με τη Φινλανδία στο ΟΑΚΑ (21.45) της 5ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της 3ης Λιγκ του Nations League. Ωστόσο, ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός κράτησε κλειστά τα χαρτιά του αναφορικά με την ενδεκάδα που προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει.

«Είναι ένα παιχνίδι που εξαρτάται καθαρά από εμάς και αυτό θα το ακούτε συνέχεια από εμένα. Πιστεύω πολύ στα παιδιά. Ακόμα κι όταν ήμουν μακριά πίστευα. Πιστεύω πολύ στον Ελληνα ποδοσφαιριστή», είπε αρχικώς ο Αγγελος Αναστασιάδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες βράδυ στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Και πρόσθεσε: «Τα γνωρίζω τα παιδιά, τα έχω ζήσει σαν αντιπάλους και ξέρω τι μπορούν να κάνουν. Γνωρίζω τι κάνουν, απλά έχουμε ρίξει το βάρος στο να πείσουμε τα παιδιά αυτά ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω και να δώσουμε κάτι διαφορετικό. Ελπίζω να τα φωτίσει ο Θεός να το κάνουν. Το ταλέντο και η διάθεση υπάρχει και πρέπει να το δείξουν».

Εν συνεχεία ανέφερε τι έχει προλάβει να δει στις λίγες προπονήσεις που έκανε με τους ποδοσφαιριστές του: «Είμαι ευχαριστημένος από την ανταπόκριση των παιδιών σε αυτά που ζητάμε. Χρόνο με τον χρόνο μειώνεται ο χρόνος των ομοσπονδιακών προπονητών. Οι προηγούμενοι προπονητές είχαν τον διπλάσιο χρόνο με τα παιδιά. Μπορεί και λίγο παραπάνω. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τους συναδέλφους μου. Δεν προλαβαίνεις να κάνεις πολλά αλλά είμαι ευχαριστημένος. Η λέξη δικαιολογία άλλωστε δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό μου».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της Εθνικής, Βασίλης Τοροσίδης εξέφρασε την πίστη του πως η ελληνική ομάδα μπορεί να διεκδικήσει ακόμη και την πρώτη θέση του ομίλου στις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Απαραίτητη προϋπόθεση να νικήσει απόψε τη Φινλανδία και την Κυριακή την Εσθονία στο ΟΑΚΑ και παράλληλα οι Φινλανδοί να ηττηθούν στο τελευταίο τους ματς με την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη. Να σημειωθεί πως στο άλλο ματς του ομίλου, η Ουγγαρία θα υποδεχθεί την Εσθονία.

«Είναι μια νέα αρχή για την ομάδα. Αν και μαθηματικά δεν έχει τελειώσει τίποτα για μένα. Αν κερδίσουμε με ένα καλό σκορ και χάσουν το τελευταίο παιχνίδι κι εμείς κερδίσουμε και την Εσθονία όλα είναι πιθανά. Εγώ όσο υπάρχουν ελπίδες, θέλω να τις εξαντλήσω. Αν δεν γίνει αυτό, αρχίζει ένας δύσκολος προκριματικός και πρέπει να δουλέψουμε για να πετύχουμε τον στόχο, γιατί η Εθνική θα είναι κακό να μείνει έξω από τρίτη διοργάνωση», ανέφερε ο Τοροσίδης. Και τόνισε: «Εχουμε χρέος όλοι μας απέναντι στους Ελληνες και στους εαυτούς μας. Πρέπει να παίξουμε με διάθεση με ψυχή για να κερδίσουμε αυτά τα δύο ματς. Αυτό που θέλω είναι να κερδίσουμε όπως κερδίζαμε πάντα. Με ψυχή να παίξουμε κι όλα τα άλλα θα έρθουν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή