Μέι: «Εκανα τις σωστές επιλογές, όχι τις εύκολες»

Μέι: «Εκανα τις σωστές επιλογές, όχι τις εύκολες»

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εκανα τις σωστές επιλογές, όχι τις εύκολες», δήλωσε σήμερα η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι εν μέσω των διαδοχικών παραιτήσεων των υπουργών της κυβέρνησής της λόγω της διαφωνίας τους με τους όρους του προσχεδίου για το Brexit που εγκρίθηκε από το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο. Ανακοίνωσε δε, ότι θα ζητήσει από τα μέλη του κοινοβουλίου να στηρίξουν το σχέδιο καθώς αυτό είναι το «εθνικό συμφέρον», καθώς η καταψήφιση του σχεδίου θα μας πάει πίσω στο μηδέν. 

«Ας μη προσποιηθούμε ότι επρόκειτο για μια άνετη διαδικασία», πρόσθεσε αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. για το διαζύγιο της χώρας, ενώ για το φλέγον ζήτημα του επονομαζόμενου ιρλανδικού συνόρου σημείωσε ότι λύση μπορεί να βρεθεί σε μια μελλοντική σχέση. 

Παράλληλα, τόνισε ότι θα ήταν αποτυχία να μην ικανοποιήσουμε την ψήφο του βρετανικού λαού. «Οι επιλογές είναι ξεκάθαρες. Μπορούμε να επιλέξουμε να αποχωρήσουμε χωρίς συμφωνία, να ρισκάρουμε να παραμείνουμε στην Ε.Ε. ή να ενωθούμε και να στηρίξουμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία που μπορούσαμε να διαπραγματευτούμε», υπογράμμισε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

Η ίδια, ωστόσο, επεσήμανε ότι δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο για την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε, ενώ η κυβέρνησή της συνεχίζει τις διεργασίες σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία για το Brexit. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή