ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ενοχή εννέα για την «κάρτα υγείας»

Ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων πρότεινε την ενοχή 9 πρώην μελών της ΕΠΟ για απιστία σε βαθμό κακουργήματος.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Ποδόσφαιρο

Την ενοχή εννέα πρώην μελών του Δ.Σ. της ΕΠΟ, μεταξύ των οποίων είναι οι πρώην πρόεδροι της ομοσπονδίας Βασίλης Γκαγκάτσης, Γιώργος Γκιρτζίκης και Σοφοκλής Πιλάβιος, για απιστία σε βαθμό κακουργήματος πρότεινε ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Χαράλαμπος Τζώνης, για την υπόθεση της «κάρτας υγείας». Επιπλέον, η πρόταση ενοχής του κ. Τζώνη περιλαμβάνει και τους κ. Οικονομίδη, Σιντόρη, Τοπολιάτη, Χατζηαποστόλου, Προύντζο και Καραμελίδη. Η κατηγορία είναι ότι ζημίωσαν την περιουσία της ομοσπονδίας κατά 13 εκατομμύρια ευρώ επειδή έδιναν χρήματα της ΕΠΟ για ένα έργο όπως ήταν ο έλεγχος της υγείας των ποδοσφαιριστών, το οποίο παρότι δεν εφαρμόστηκε η ΕΠΟ συνέχισε να το χρηματοδοτεί από το 2005 έως το 2013 (επί διοίκησης Σαρρή), όταν καταγγέλθηκε από την ομοσπονδία η σύμβαση με την εταιρεία, αφού προηγουμένως είχε γίνει έλεγχος του ΣΔΟΕ.

Αντιθέτως, ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση 13 πρώην μελών του Δ.Σ. της ΕΠΟ, που είναι ο πρώην πρόεδρος Γιώργος Σαρρής και οι Αριστείδης Σταθόπουλος, Νίκος Φύριος, Γιάννης Σιγάλας, Νίκος Ανασόπουλος, Θεόδωρος Φωτίου, Γιάννης Δεσύλας, Γιάννης Καλύβας, Ευάγγελος Μαζαράκης, Χρήστος Σάββας, Βασίλης Μάντζιος, Σπύρος Καλογιάννης και Σωκράτης Παπαδόπουλος. Οσον αφορά τις εταιρείες που εμπλέκονται στην υπόθεση (Opentec και PCSystems) και είχαν συμβληθεί με την ΕΠΟ για την «κάρτα υγείας», προτάθηκε η ενοχή των Παντελή Κύρκα, Κωνσταντίνου Θεοδοσίου, Ιωσήφ Αβραμίδη, Κωνσταντίνου Βουρδάκη και η αθώωση των Ιωνα Χατζηιωνά, Γιώργου Λυγεράκη, Αθανάσιου Ισμαήλου και Αριστείδη Σταυρόπουλου. Κατά την αγόρευσή του ο εισαγγελέας, μεταξύ άλλων, είπε: «Η ΕΠΟ προέβη σε μία εκ προοιμίου ανεφάρμοστη σύμβαση... Παροχή υπηρεσιών υγείας, το απόλυτο τέχνασμα. Χωρίς άδειες ούτε τα καφενεία λειτουργούν». Υπενθυμίζεται ότι η παραπομπή των κατηγορουμένων σε δίκη είχε ως αποτέλεσμα τον Σεπτέμβριο του 2016, λόγω της εφαρμογής του νόμου από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, την έκπτωση του τότε προέδρου της ομοσπονδίας Γ. Γκιρτζίκη και άλλων πέντε μελών του Δ.Σ. της ΕΠΟ από τα ποδοσφαιρικά αξιώματα που κατείχαν, αλλά και την έκπτωση όσων είχαν αιρετές θέσεις στο ποδόσφαιρο (π.χ. πρόεδροι Ενώσεων). Κατά τη διάρκεια της δίκης, η ΕΠΟ παρίσταται ως πολιτική αγωγή. Το δικαστήριο θα συνεδριάσει εκ νέου στις 21 Νοεμβρίου και στις 18 Δεκεμβρίου και οι δικαστές θα πάρουν την απόφασή τους, η οποία μπορεί να εφεσιβληθεί.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ