Πρόστιμο σε Ολυμπιακό για Πάτρα

Πρόστιμο σε Ολυμπιακό για Πάτρα

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Oλυμπιακός γλίτωσε την αφαίρεση βαθμών και την τιμωρία της έδρας του για τη συμπεριφορά των φιλάθλων του στον αγώνα κυπέλλου με την Παναχαϊκή στην Πάτρα, αφού η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ τον τιμώρησε με πρόστιμο 60.000 ευρώ, θεωρώντας ότι τα επεισόδια δεν συνδέθηκαν με βιαιοπραγίες και φθορές ξένης περιουσίας, όμως η απόφαση «άναψε φωτιές».

Η πλευρά του Ολυμπιακού, όπως ήταν αναμενόμενο, τη χαιρέτισε λέγοντας ότι «η απόφαση αποτελεί πανηγυρική δικαίωση». Οσον αφορά το σκεπτικό της απόφασης, η πλευρά των «ερυθρόλευκων» αναφέρει ότι «το δικαστήριο δέχθηκε ότι όλα ξεκίνησαν από προβοκάτορα και δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός», ότι «οι 60.000 πρόστιμο αφορούν την ένταση που υπήρξε στις εξέδρες» και ότι «η επιτροπή ήταν παμψηφεί απαλλακτική όπως και στην περίπτωση του ΠΑΟΚ – Αρης που επίσης επιβλήθηκε μόνο πρόστιμο».

Ωστόσο αυτή που αντέδρασε ήταν η ΑΕΚ, η οποία τιμωρήθηκε με αφαίρεση τριών βαθμών και δύο αγώνες χωρίς θεατές για τα επεισόδια των φιλάθλων της στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ τοποθετήθηκε με αφορμή την απόφαση για τον Ολυμπιακό υποστηρίζοντας τα εξής: «Η απαλλαγή της ομάδας του Ολυμπιακού για μεγαλύτερης βαρύτητας επεισόδια σε σχέση με ό,τι συνέβη στο μεταξύ μας ντέρμπι αναδεικνύει κατά τρόπο κραυγαλέο την εκτρωματική, παράλογη και άδικη απόφαση σε βάρος της δικής μας ομάδας με την αφαίρεση τριών βαθμών, αλλά και τους δύο αγώνες, που αναγκαστήκαμε να παίξουμε κεκλεισμένων των θυρών. Κάθε έννοια ισονομίας έχει ήδη καταλυθεί και η αλλοίωση του εφετινού πρωταθλήματος με επιλεκτική και μονομερή εφαρμογή των κανονισμών σε βάρος της δικής μας ομάδας αποτελεί πλέον αδιαμφισβήτητο γεγονός».

Εξάλλου η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ τιμώρησε με πρόστιμο 30.000 ευρώ τον ιδιοκτήτη της ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια, για δημόσιες δυσμενείς κρίσεις μετά τον αγώνα της ομάδας του με την Ξάνθη. Η ΑΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία, μεταξύ άλλων, υποστηρίζει τα εξής: «Λυπούμεθα για αυτήν την απόφαση, όμως δηλώνουμε ότι εφ’ όσον επαναληφθεί κρούσμα τέτοιας διαιτησίας σαν αυτή των Λάμπρου – Γιαννίκου δεν θα κάνουμε την παραμικρή δήλωση διαμαρτυρίας, γιατί αντιληφθήκαμε με τη σημερινή απόφαση ότι, εάν δεν κλείσουμε το στόμα μας, θα εξοντωθούμε οικονομικά και αγωνιστικά, αλλά την επομένη ημέρα το πρωί θα καταθέσουμε όλα τα δελτία των ποδοσφαιριστών μας…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή