Η «βασίλισσα» στον ιστό της αράχνης

Η «βασίλισσα» στον ιστό της αράχνης

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ήμουν πέντε μηνών έγκυος. Μου φόρεσαν περούκα και -Θεέ μου- νυφικό. Είχα πρόβλημα στον καρπιαίο σωλήνα, πρησμένη μύτη και τα χείλη μου ήταν τεράστια. Έπρεπε να φλερτάρω με τον Ουίνστον Τσόρτσιλ. Θυμάμαι ότι σκεφτόμουν “δεν είμαι σίγουρη ότι αυτό θα πάει καλά για μένα”». Η Κλερ Φόι, ωστόσο, φόρεσε το στέμμα της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ και σύντομα βρέθηκε με μια Χρυσή Σφαίρα και ένα βραβείο ΕΜΜΥ για την ερμηνεία της στην εξαιρετική σειρά του Netflix. Παραδίδοντας τον θρόνο στην Ολίβια Κόλμαν -που θα υποδυθεί τη βασίλισσα στον τρίτο κύκλο-, δεν αποζήτησε την ξεκούραση. Αντικατέστησε τη βασιλική γκαρνταρόμπα με τον ζουρλομανδύα στην ταινία του Στίβεν Σόντερμπεργκ «Unsane», πριν ντυθεί σύμφωνα με τη μόδα των ’60s για τον ρόλο της Τζάνετ Άρμστρονγκ στο «First man», για να καταλήξει η ατημέλητη τιμωρός-εκδικητής Λίσμπετ Σαλάντερ στο «Κορίτσι στον ιστό της αράχνης». 

Χρειάστηκε να αλλάξει πολλά περισσότερα από κοστούμια· τα μαλλιά, την προφορά, τις κινήσεις του σώματός της. Δεν είναι κάτι που την ενοχλεί όμως. «Δεν θέλω να κάνω κάτι εύκολο όταν υποδύομαι έναν ρόλο», δήλωσε στο Vanity Fair, ομολογώντας ότι θεωρεί τον εαυτό της μαζοχίστρια που επιλέγει τόσο διαφορετικούς ρόλους. Άλλωστε, είναι πεπεισμένη ότι στο επάγγελμά της χρειάζεται γενναιότητα για να «βουτάς» μέσα σε κάθε ρόλο, για να λες τα «ναι» και κάποιες φορές τα «όχι» που πρέπει, «για να έχεις νέες εμπειρίες και να προκαλέσεις τον εαυτό σου». Αν και χαμαιλέων στην οθόνη, δεν περνά ποτέ απαρατήρητη. Οι ερμηνείες της συγκεντρώνουν επαίνους, η ικανότητά της να αλληλεπιδρά σε βάθος και με ένταση με τους συμπρωταγωνιστές της, χωρίς να αρθρώσει μία λέξη, μόνο με το έντονο βλέμμα της και τις μυϊκές συσπάσεις του προσώπου της, είναι ιδιοφυής. Αξιοθαύμαστη είναι και η ικανότητά της να ενδύεται εμβληματικούς χαρακτήρες και η ευκολία με την οποία αφήνει πίσω της το κάθε «κοστούμι». Η μόνη που μπορεί να τη «στριμώξει» σε μια φορεσιά φαίνεται να είναι η τετράχρονη κόρη της, για χάρη της οποίας πότε γίνεται Έλσα και πότε Άννα από την ταινία «Frozen». ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή