ΚΟΣΜΟΣ

Ξεπέρασαν τους 600 οι αγνοούμενοι από την πυρκαγιά στην Καλιφόρνια

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Τραγικός είναι ο απολογισμός της πυρκαγιάς στη Βόρεια Καλιφόρνια, καθώς οι νεκροί έχουν φτάσει τους 63 και ο αριθμός των αγνοούμενων τους 631.

Συγγενείς και επιζώντες αναζητούν εναγωνίως νέα για την τύχη των αγνοούμενων, μετά την πυρκαγιά που σχεδόν έσβησε από τον χάρτη την πόλη Πάρανταϊς.

Καθώς σχεδόν 12000 σπίτια και κτίρια κάηκαν, οι πυροπαθείς εγκαταστάθηκαν σε σκηνές ή στα οχήματά τους, την ώρα που τα κέντρα υποδοχής των εκτοπισμένων έχουν πλημμυρίσει από κόσμο.

Την ίδια ώρα οι ομάδες έρευνας «χτενίζουν» τις πληγείσες περιοχές αναζητώντας σορούς ή ο,τιδήποτε θα μπορούσε να έχει ίχνη ανθρώπινου DNA.

Όπως δήλωσε ο σερίφης του Butte County, Κόρι Χοντέα, η λίστα των αγνοουμένων περιλαμβάνει και πολίτες που κατάφεραν να ξεφύγουν, αλλά δεν έχουν καταλάβει ότι έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενοι.

Ο Χοντέα δημοσιοποίησε τα ονόματα των αγνοούμενων με την ελπίδα ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται στη λίστα και είναι ασφαλείς θα ειδοποιήσουν τις αρχές.

Ο αριθμός των ανθρώπων, τα ίχνη των οποίων αγνοούνται μετά την πυρκαγιά, παρουσίασε διακυμάνσεις όλη την εβδομάδα με τις αρχές να προειδοποιούν ότι αυτοί οι αριθμοί είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αλλάζουν μέρα με την ημέρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Associated Press

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ