Στο «σφυρί» σπάνιες αφίσες του Μίκι Μάους

Στο «σφυρί» σπάνιες αφίσες του Μίκι Μάους

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επτά σπάνια βίντατζ πόστερ του Μίκι Μάους αναμένεται να πωληθούν έναντι χιλιάδων δολαρίων σε μια δημοπρασία που συμπίπτει με την 90η επέτειο από την πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση του διάσημου χαρακτήρα των καρτούν.

Οι επτά αφίσες, που χρονολογούνται από το 1930 και 1940, παρουσιάστηκαν σήμερα σε μια έκθεση στο Λονδίνο, την οποία οργάνωσε η Disney.

Τα πόστερ θα βγουν στο σφυρί από τον οίκο δημοπρασιών Sotheby's σε μια διαδικτυακή δημοπρασία που θα διεξάγεται έως την 26η Νοεμβρίου. Στον κατάλογο των τιμών που δημοσίευσε σε μια ανακοίνωση ο οίκος δημοπρασιών και η Walt Disney Co. UK & Ireland αναφέρεται ότι οι αφίσες αυτές θα μπορούσαν να πωληθούν συνολικά έναντι του ποσού των 165.000 και πλέον δολαρίων.

«Αναμένουμε να υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον… Υπάρχουν συλλέκτες που συλλέγουν αφίσες κινουμένων σχεδίων από ολόκληρο τον κόσμο και ο Μίκι Μάους ιστορικά είναι ο πολυτιμότερος από όλες τους χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων» δήλωσε στο Ρόιτερς ο Μπρους Μάρτσαντ, σύμβουλος του Sotheby's.

«Συγκεκριμένα υπάρχουν σπάνιες αφίσες από την Αγγλία, τη Γαλλία, το Βέλγιο και δύο εξ αυτών είναι το μόνα γνωστά δείγματα που έχουν σωθεί…»

Τέτοιου είδους αφίσες ξαναχρησιμοποιήθηκαν αρκετές φορές στους κινηματογράφους και, καθώς είναι φτιαγμένες από χαρτί, οι περισσότερες σταδιακά σκίστηκαν και πετάχτηκαν.

«Επομένως, δεν υπήρχε η πρόθεση να τις ξαναδεί κανείς 80-90 χρόνια αργότερα» ή να θεωρηθούν έργα τέχνης, πρόσθεσε ο Μπρους Μάρτσαντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή