Επεισόδια σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα μετά τις πορείες για το Πολυτεχνείο (βίντεο)

Επεισόδια σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα μετά τις πορείες για το Πολυτεχνείο (βίντεο)

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, όταν, μετά το τέλος των πορειών για την επέτειο του Πολυτεχνείου, άγνωστοι έστησαν οδοφράγματα επί της οδού Εγνατία και έβαλαν φωτιές.

Με «ορμητήριο» την Πολυτεχνική Σχολή πέταξαν πέτρες, βόμβες μολότοφ και διάφορα άλλα αντικείμενα, στο τμήμα της Εγνατίας από την βόρεια πύλη της ΔΕΘ έως την οδό 3ης Σεπτεμβρίου. Η Αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών. Οι καπνοί και τα χημικά δημιούργησαν αποπνικτική ατμόσφαιρα στην περιοχή.

  

Με δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις και πορείες τιμήθηκε φέτος στην Πάτρα η 45η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ενώ μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα η Αστυνομία να προχωρήσει σε πέντε προσαγωγές.

Ειδικότερα, η πρώτη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, την οποία οργάνωσαν φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, το εργατικό κέντρο, η επιτροπή ειρήνης Πάτρας και άλλοι φορείς, ενώ συμμετείχε και ο δήμος Πατρέων.

Μετά τις ομιλίες ξεκίνησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, η οποία πέρασε από το μνημείο του Νίκου Τεμπονέρα και κατέληξε στην πλατεία Γεωργίου.

Η δεύτερη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από το πρώην παράρτημα του πανεπιστημίου, στην οδό Κορίνθου, όπου συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι σωματεία, πολιτικά κόμματα, οργανώσεις κ.α.

Κατόπιν, ξεκίνησε πορεία στο κέντρο της Πάτρας, η οποία κατευθύνθηκε προς το μνημείο του Νίκου Τεμπονέρα. Όταν η πορεία έφθασε κοντά στην διασταύρωση των οδών Κορίνθου και Αγίου Νικολάου, κουκουλοφόροι πέταξαν βόμβες μολότοφ και κροτίδες προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου – λάμψης.

Στην συνέχεια οι κουκουλοφόροι κατευθύνθηκαν προς την περιοχή της Αγίας Σοφίας, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις προσήγαγαν πέντε άτομα στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή