Καθαρές για ναρκωτικά και αλκοόλ οι τοξικολογικές εξετάσεις του Ζακ Κωστόπουλου

Καθαρές για ναρκωτικά και αλκοόλ οι τοξικολογικές εξετάσεις του Ζακ Κωστόπουλου

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν επιβεβαιώνουν τη χρήση ναρκωτικών ή άλλων ουσιών τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων στη σορό του Ζακ Κωστόπουλου, ο οποίος στις 21 Σεπτεμβρίου εισέβαλλε σε κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος  και στη συνέχεια, μετά από συμπλοκή με περαστικούς, έχασε τη ζωή του ενώ προσπαθούσε να διαφύγει.

Σύμφωνα με την εργαστηριακή έκθεση της τοξικολογικής εξέτασης του θύματος, που δημοσιεύει το popaganda.gr, στην ειδική αναζήτηση «ναρκωτικών» τα αποτελέσματα είναι αρνητικά και για τις πέντε κατηγορίες (Οπιούχα, Κοκαίνη/Μεταβολίτες, Αμφεταμίνες/Μεταμφεταμίνες, Βενζοδιαπεζίτες, Μεθαδόνη/Μεταβολίτες).

Η εξέταση είναι θετική μόνο στην κατηγορία των οργανικών φαρμάκων, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ανιχνεύτηκε ουσία που εμπεριέχεται στα κοινά αναλγητικά φάρμακα.

Επίσης, βρέθηκε πολύ μικρή ποσότητα αλκοόλ στο αίμα, τόσο μικρή που δεν εμπίπτει καν στους κανονισμούς για τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, αύριο Τρίτη, ή το αργότερο μέχρι την Τετάρτη το πρωί θα παραδοθεί στις αρχές το τελικό πόρισμα των ιατροδικαστών. 

Κατά τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες, ενώ από τις τοξικολογικές δεν προκύπτει κάτι που να σχετίζεται με τους λόγους που προκάλεσαν τον θάνατο του 33χρονου, οι ιστολογικές εξετάσεις έχουν ευρήματα, που συνεκτιμώμενα με τις διαπιστώσεις της νεκροτομής (κυρίως τα χτυπήματα που δέχτηκε και άλλα ευρήματα), οδηγούν στη διακρίβωση των αιτών θανάτου.

Η ιατροδικαστική έκθεση θα παραδοθεί στην Ασφάλεια Αθηνών, η οποία έκανε την προανάκριση και συνέταξε τη δικογραφία και αμέσως θα αποσταλεί στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση, ενώ παράλληλα θα δοθεί στην δημοσιότητα.

Πάντως είναι σημαντικά και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, καθώς βεβαιώνεται ότι ο Ζακ Κωστόπουλος δεν είχε κάνει χρήση οποιασδήποτε ναρκωτικής ουσίας.

Να σημειωθεί πως οι δύο κατηγορούμενοι στην υπόθεση, ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου που μπήκε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ο 33χρονος, καθώς και ο ιδιοκτήτης καταστήματος, απολογούμενοι για την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης αιτιολόγησαν τα άγρια χτυπήματα σε βάρος του θύματος, ισχυριζόμενοι ότι φοβήθηκαν γιατί ο 33χρονος «βρισκόταν σε αμόκ». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή