Παπακώστα για τα επεισόδια: Η αστυνομία έκανε τη δουλειά της με σεβασμό στο κράτος δικαίου

Παπακώστα για τα επεισόδια: Η αστυνομία έκανε τη δουλειά της με σεβασμό στο κράτος δικαίου

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η όλη προσπάθεια και επιχείρηση έγινε με σεβασμό στο κράτος δικαίου, αλλά και έναν ισχυρό συμβολισμό, ο οποίος λέει ότι το κράτος θα είναι σεβαστό από όλους, "urbi et orbi" ήταν το μήνυμα», δήλωσε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα.

Η κ. Παπακώστα μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM για τα επεισόδια την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου και την αντιμετώπισή τους από την αστυνομία σημείωσε: «Οριοθετήθηκε η εκκίνηση μιας συμπεριφοράς, η οποία πρέπει να χαρακτηρίζει ένα οργανωμένο κράτος. Δώσαμε κι ένα μήνυμα, διότι αφενός μεν προστατεύτηκε η επέτειος όπως ήθελαν οι πολίτες, οι οποίοι κατέθεσαν εκεί με την παρουσία τους, τη διάθεσή τους και τα συναισθήματά τους γι' αυτήν την επέτειο, δεν αμαυρώθηκε η πορεία, δεν υπήρξαν καταστροφές και περιθωριοποιήθηκε η όλη παρουσία εκείνων, οι οποίοι δεν σέβονται το κράτος και τους θεσμούς της Δημοκρατίας, εκεί που περιορίστηκε και δόθηκε και ένα μήνυμα ότι θα είναι ισχυρή η απάντηση μέσα στο πλαίσιο ενός κράτους δικαίου».

«Ουσιαστικά εμείς έχουμε αποφασίσει να οργανώσουμε ένα κράτος, το οποίο να γίνεται σεβαστό από όλους. Υπό την έννοια αυτή θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι αυτό καθημερινά γίνεται πράξη, πάντοτε με σεβασμό στα δικαιώματα και τη δημοκρατία και τους θεσμούς, πάντοτε σύμφωνα με το Σύνταγμα και σύμφωνα με τους νόμους και πάντοτε μέχρι εκεί που φτάνουν τα όρια της αρμοδιότητας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά πάντως έχοντας έναν γνώμονα να προστατεύσουμε τη χώρα και το κράτος», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την έκταση των επεισοδίων, η υφυπουργός σημείωσε: «Περιορίστηκαν σε στενό πλαίσιο και δεν υπήρξε παραπέρα καμία απολύτως διαταραχή ούτε στην κοινωνική, ούτε στην πολιτιστική, ούτε στην οικονομική ζωή της πόλης και βέβαια έγιναν τα δέοντα, ό,τι έπρεπε να συμβεί από την πλευρά της ελληνικής αστυνομίας, η οποία έκανε τη δουλειά της με υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού, ευθύνης και λαμβάνοντας υπόψη της όλα τα δεδομένα, ότι δηλαδή θα έπρεπε να προστατευτεί η ζωή της πόλης, η κανονικότητά της,παράλληλα με την προστασία και της επετείου και όλων που έπρεπε να προστατευτούν».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή