Ξεκινάει στη γερμανική πόλη της Νυρεμβέργης η δίκη των εγκληματιών πολέμου του Τρίτου Ράιχ από το Διεθνές Στρατιωτικό Δικαστήριο των Συμμάχων (ΗΠΑ, ΕΣΣΔ, Μεγάλη Βρετανία), με κατηγορούμενους 24 πολιτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες της Ναζιστικής Γερμανίας, το 1945. Στη φωτογραφία διακρίνονται ο υπουργός Αεροπορίας και «Αντικαγκελάριος του Γερμανικού Ράιχ», Χέρμαν Γκέρινγκ, το κορυφαίο στέλεχος του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος, Ρουντολφ Ες, ο υπουργός Εξωτερικών Γιόαχιμ φον Ρίμπεντροπ και ο υπουργός Άμυνας Βίλχελμ Καιτέλ. (AP Photo/B.I. Sanders)


Προφίλ του υπουργού Αεροπορίας και ηγέτη της Λουφτβάφε, Χέρμαν Γκέρινγκ, ενός από τα «ηχηρά» ονόματα του Τρίτου Ράιχ που δικάστηκαν στη Νυρεμβέργη, το 1945. Η φωτογραφία τραβήχτηκε μετά τη σύλληψη του από τις συμμαχικές δυνάμεις. (AP Photo)


Ό Έντουαρντ Χ. Ρένσι, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας McDonald's USA, έχει μόλις σερβίρει το 50.000.000.000ο χάμπουργκερ, το οποίο έχει ψήσει ο ίδιος, στον ιδρυτή της αλυσίδας φαστ φουντ, Ντικ ΜακΝτόναλντ, στη Νέα Υόρκη, το 1984. Δεξιά, διακρίνεται η μασκότ της εταιρείας, ο κλόουν Ρόναλντ ΜακΝτόναλντ.  (AP Photo/Marty Lederhandler)


Στο άκουσμα μίας ψευδούς αναφοράς στο ραδιόφωνο, η οποία έκανε λόγο για αμερικάνικο βομβαρδισμό του τεμένους Μασγίντ αλ-Χαράμ, ευρύτερα γνωστού ως το «Μεγάλο Τζαμί της Μέκκας», του ιερότερου ναού του σουνιτικού Ισλάμ, ένας μεγάλος όγκος διαδηλωτών επιτίθεται εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Ισλαμαμπάντ, καίγοντας μέρος του κτιρίου και του προαύλιου χώρου του. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, έχασαν τη ζωή τους δύο Αμερικανοί στρατιωτικοί, δύο Πακιστανοί υπάλληλοι της πρεσβείας και δύο διαδηλωτές. (AP Photo/Aristotle Saris)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ