Μπασκετ: Αδυναμίες και στο ντέρμπι

Μπασκετ: Αδυναμίες και στο ντέρμπι

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H δεύτερη… καταμέτρηση δυναμικότητας του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και του Ολυμπιακού, σε διάστημα δέκα ημερών, μπορεί να είχε κατάληξη τη νέα νίκη των «πρασίνων» για την 6η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά το απόλυτο συμπέρασμα για τους «αιωνίους» είναι ότι απέδωσαν κακό μπάσκετ. Ενόψει των διπλών αγώνων που πρόκειται να δώσουν αυτή την εβδομάδα στην Ευρωλίγκα και αρχής γενομένης από σήμερα (21.30), με την αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στην ισόβαθμη Μπάγερν (3 νίκες-4 ήττες), οι δύο εκπρόσωποι του ελληνικού πρωταθλήματος δείχνουν μεγάλες αδυναμίες. Οι τρεις ήττες των «πρασίνων» και οι τέσσερις των «ερυθρολεύκων» στις 7 πρώτες αγωνιστικές της Ευρωλίγκας (στην Κωνσταντινούπολη ο ΠΑΟ «κατέρρευσε» και ηττήθηκε 78-62 από την Εφές) είχαν ολοφάνερες αιτίες που πιστοποιήθηκαν στο προχθεσινό ελληνικό ντέρμπι.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ που θα υποδεχθεί αύριο την Μπαρτσελόνα, εκμεταλλεύτηκε τον παράγοντα της έδρας του και επικράτησε του Ολυμπιακού (79-70) στο παιχνίδι που απουσίασε η ποιότητα των παικτών και ξεχώρισε ο Παππάς, με σημαντικές επιθετικές πρωτοβουλίες (24 π.) για να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη. Η ομάδα του Πασκουάλ έχοντας και πάλι χαμηλό ποσοστό στα τρίποντα και στις βολές, νίκησε με… υπερένταση τους φιλοξενούμενους, παρά τις υψηλές προσδοκίες που υπάρχουν στη φετινή περίοδο για επιστροφή στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, λόγω των μεταγραφών που έγιναν καθ’ υπόδειξιν του Ισπανού τεχνικού. Ο ιδιοκτήτης της «πράσινης» ΚΑΕ Δημήτρης Γιαννακόπουλος χαρακτήρισε «εξαιρετικό το φετινό ρόστερ που δημιουργήθηκε από τις προπονητικές εισηγήσεις» και έθεσε προ των ευθυνών του τον Καταλανό, αν οι «πράσινοι» συνεχίσουν να αποδίδουν μπάσκετ χωρίς ομοιογένεια και με δίλεπτα και τρίλεπτα ξεσπάσματα καλής απόδοσης και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

Στον Ολυμπιακό, η εποχή του Ντέιβιντ Μπλατ έχει συγκεντρώσει πυκνά… σύννεφα σχετικά με την επιλογή των ξένων και τη συνέχιση του εξαρτώμενου μπάσκετ από την εκάστοτε απόδοση του Σπανούλη. Ο Αμερικανοϊσραηλινός τεχνικός ανέλαβε την ευθύνη της νέας κακής απόδοσης του Ολυμπιακού που ήταν ανταγωνιστικός στα 3 πρώτα δεκάλεπτα, λόγω της άμυνάς του, αλλά το «βάθος» του πάγκου του δεν του επέτρεψε περαιτέρω διεκδίκηση νίκης. «Κανείς δεν είναι χαρούμενος για το αρνητικό σερί. Στόχος μας είναι να αντιδράσουμε σωστά και να βάλουμε τα πράγματα σε τάξη. Είμαστε καινούργια ομάδα και η δουλειά μου είναι να κρατήσω την ομάδα ενωμένη και να προχωρήσουμε σε επιτυχίες το επόμενο διάστημα», είπε ο Μπλατ, ενώ παράλληλα ο προκάτοχός του Γιάννης Σφαιρόπουλος και του οποίου το μπάσκετ που έπαιξαν οι «ερυθρόλευκοι» δεν άρεσε σε σημαντικό ποσοστό των «ερυθρόλευκων» φιλάθλων, είναι ο νέος τεχνικός της Μακάμπι.

Το σημερινό πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής: Φενέρμπαχτσε – Νταρουσάφακα, Εφές – Μακάμπι, Ρεάλ – Γκραν Κανάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή