Κοντά σε σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδας – Αλβανίας

Κοντά σε σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδας – Αλβανίας

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα βήμα πιο κοντά στη σιδηροδρομική σύνδεση με την Αλβανία βρίσκεται η χώρα μας, μετά τη χθεσινή εναρκτήρια σύσκεψη (Kick-Off Meeting) για το έργο «Διασυνοριακή σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδος – Αλβανίας – CB Railway» που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Interreg-IPA CBS Greece – Albania». Η σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδος – Αλβανίας θα γίνει πραγματικότητα μέσω της νέας γραμμής Φλώρινας – Κρυσταλλοπηγής – Πόγραδετς. Η Καστοριά αποτελεί βασικό κόμβο του σχεδίου, αφού η διασύνδεση του σιδηροδρόμου με το αεροδρόμιό της θα δώσει στο έργο την αναγκαία δυναμική τόσο για τις επιβατικές όσο και για τις εμπορευματικές μεταφορές. Το πρόγραμμα, που ξεκίνησε με την πρώτη συνάντηση της Καστοριάς, θα μελετήσει τις ανάγκες για μεταφορές στην περιοχή, θα αξιολογήσει τις λύσεις και θα προτείνει εναλλακτικές.

Οι μελέτες που ξεκινούν θα πραγματοποιηθούν από την κοινοπραξία που δημιουργήθηκε μεταξύ ΕΡΓΟΣΕ – υπουργείου Υποδομών και Ενέργειας Αλβανίας – ΟΣΕ. Η ΕΡΓΟΣΕ αποτελεί τον συντονιστή του συνολικού έργου (Leading Company), ενώ για την ίδια, το εν λόγω έργο αποτελεί ένα νέο βήμα στις πρωτοβουλίες της για ανάληψη έργων εξωστρέφειας. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά συμμετείχαν, εκτός από το γενικό γραμματέα Μεταφορών Θ. Βούρδα, υψηλόβαθμα στελέχη του αλβανικού υπουργείου Υποδομών και Ενέργειας, οι διοικήσεις ΕΡΓΟΣΕ και ΟΣΕ, τα στελέχη των τριών μερών που θα μελετήσουν το έργο, βουλευτές και τοπικοί παράγοντες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή