Ανασυγκρότηση και επανεκκίνηση στην Εθνική

Ανασυγκρότηση και επανεκκίνηση στην Εθνική

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο στόχος δεν επετεύχθη. Προχωρώντας σε αντικατάσταση του Μίκαελ Σκίμπε με τον Αγγελο Αναστασιάδη δύο αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση των ομίλων του Nations League, η ΕΠΟ φιλοδοξούσε να σώσει την παρτίδα. Τελικώς, μετά τη νίκη με 1-0 επί της Φινλανδίας και την ήττα με 0-1 από την Εσθονία, η εθνική ομάδα όχι μόνο έμεινε μακριά από την κορυφή, αλλά απέτυχε και να τερματίσει στη 2η θέση. Τουλάχιστον απέφυγε την 4η και τελευταία θέση του ομίλου που στέλνει τους Εσθονούς στην τελευταία κατηγορία του Nations League.

Ετσι, η ελληνική ομάδα θα μπει στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα διενεργηθεί τον Δεκέμβριο. Και είναι πια ο μόνος δρόμος που μπορεί να την οδηγήσει στην τελική φάση, αφού απέτυχε μέσω του Nations League. Σε αυτή τη διαδρομή το τιμόνι θα το κρατήσει ο Αγγελος Αναστασιάδης, ο οποίος ναι μεν δεν κατάφερε να φέρει τα αποτελέσματα που ήθελε η ελληνική ομάδα, ωστόσο δεν θα πρέπει να του χρεωθεί η αποτυχία. Αλλωστε, πόσα πράγματα θα μπορούσε να αλλάξει μέσα σε λίγα 24ωρα και ελάχιστες προπονήσεις;

Από την άλλη πλευρά, άλλαξε το κλίμα εντός των τειχών του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Από την πρώτη στιγμή επιχείρησε να ανάψει ξανά τη σπίθα των διεθνών και να τους πείσει να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό όποτε αγωνίζονται με το εθνόσημο στη φανέλα τους. Στο γήπεδο κάτι φάνηκε να βελτιώνεται στο πρώτο ημίχρονο των αγώνων με τη Φινλανδία και την Εσθονία. Οχι θεαματικά πράγματα στην εικόνα της Εθνικής, αλλά στη διάθεση των διεθνών. Ομως, στο τέλος το ταμείο ήταν μείον και αυτό μετράει πάνω από όλα. Το μόνο σίγουρο είναι πως στη συνέχεια περιμένει πολλή δουλειά τον Αγγελο Αναστασιάδη και τον άμεσο συνεργάτη του, Αγγελο Μπασινά, ο οποίος κατέθεσε την άποψή του μετά το ματς με τον Εσθονία: «Μέχρι τον Μάρτιο έχουμε τη δυνατότητα ν’ αλλάξουμε πράγματα και έχουμε πολλή δουλειά. Πρέπει ν’ αλλάξουμε νοοτροπία. Πρέπει ν’ αλλάξουμε πολλά πράγματα. Δεν είναι εύκολο, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να το κάνουμε», είπε αρχικώς.

Και τόνισε αναφορικά με την τελευταία αγωνιστική υποχρέωση στο Nations League: «Δεν ήταν η εικόνα μας για να χάσουμε από την Εσθονία. Πρώτον αυτό και δεύτερον έγιναν αλλαγές για να δούμε πού θα στηριχθούμε γιατί δεν υπάρχουν φιλικά. Δεν είναι δικαιολογία, όμως, για την ήττα. Δεν έπρεπε να γίνει αυτή η ήττα».

H εικόνα του άδειου Ολυμπιακού Σταδίου στα ματς με τη Φινλανδία και την Εσθονία, έχει υποχρεώσει την ΕΠΟ να αναζητεί άλλη έδρα για την Εθνική. «Αυτό θα το δει η διοίκηση και θα αποφασίσει τις επόμενες μέρες. Εχουμε υπ’ όψιν μας τα γήπεδα που πρέπει να επισκεφθούμε και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αποφασίσουμε», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος. Πάντως, η πλειονότητα των διεθνών προτιμά την επιστροφή στο Καραϊσκάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή