Το Κονκλάβιο (20/11/18)

3' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χάος πάνω στο χάος

Ενός κακού μύρια έπονται. Θυμάστε την υπόθεση με τις περίφημες φωτογραφικές προκηρύξεις για τις θέσεις διοικητικών και τομεακών γραμματέων στα υπουργεία, που μόνο φυσική περιγραφή –ύψος και βάρος– για τους υποψήφιους «ημετέρους» της κυβέρνησης δεν περιείχαν; Ε, οι θεσμοί ζήτησαν την επανάληψη της διαδικασίας για 22 εξ αυτών (οι θέσεις είναι τετραετούς θητείας). Αυτό, βέβαια, δεν εμπόδισε την κυβέρνηση να επαναπροκηρύξει τις θέσεις γραμματέων, ενώ εκκρεμούν οι αρχικές προκηρύξεις. Χάος. Το καλύτερο είναι ότι σε κάποιες από τις αρχικές προκηρύξεις έχουν ολοκληρωθεί ακόμα και οι συνεντεύξεις, όπως στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών. Σημειώνω ότι οι συνεντεύξεις δημιουργούν ένα είδος τετελεσμένου, καθώς οι υποψήφιοι αποκτούν δικαιώματα. Παρ’ όλα αυτά, το εν λόγω υπουργείο έλαβε απόφαση για τρεις νέες προκηρύξεις, χωρίς νομοθετική ρύθμιση για να ακυρώσει τις προηγούμενες. Με απλά λόγια, χάος πάνω στο χάος, στο οποίο μάλιστα καλείται να μετάσχει και το ΑΣΕΠ. Το λέω επειδή πληροφορούμαι ότι οι υποψήφιοι καλούν εναγωνίως το ΑΣΕΠ ζητώντας να μάθουν τα αποτελέσματα. Το θέμα ανέδειξε ο αρμόδιος τομεάρχης της Ν.Δ. Γιώργος Γεωργαντάς. Και μαθαίνω ότι θα έχει ακόμα πιο «ζουμερή» συνέχεια.

Ινκόγκνιτο στο Μέγαρο

Ινκόγκνιτο ή, τελοσπάντων, κάπως έτσι, εθεάθη χθες το βράδυ στο Singularity Greece Summit ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το αναφέρω επειδή η παρουσία του εκεί δεν ήταν στο πρόγραμμα του προέδρου της Ν.Δ., εξ ου και δεν ανακοινώθηκε. Σημειώνω ότι το συνέδριο ασχολείται με θέματα 4ης βιομηχανικής επανάστασης όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η βιοτεχνολογία, η ρομποτική και όχι μόνο: καινά δαιμόνια δηλαδή, που έχει δεσμευθεί ότι θα εισαγάγει στη διακυβέρνησή του ο Μητσοτάκης, με κορυφαία προτεραιότητα τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας. Οπως και αρμόδιο υπουργό που θα κατοικοεδρεύει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Παιδεία ξανά

Μένω στον Μητσοτάκη, ο οποίος το Σάββατο θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της Ν.Δ. για την Παιδεία σε γκράντε εκδήλωση. Λέω «γκράντε» γιατί θα παρουσιαστεί ολόκληρο το πρόγραμμα της Ν.Δ. για την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση. Για την ακρίβεια, θα το παρουσιάσει αναλυτικά –και με τη χρήση power point– η τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ. Νίκη Κεραμέως. Hδη γίνεται μεγάλη κινητοποίηση από την Πειραιώς προκειμένου να δώσουν το παρών όχι μόνον εκπαιδευτικοί, αλλά και γονείς και μαθητές.

Aλλος για τη βάρκα μας;

Δεν μπορώ να μη σχολιάσω το γεγονός ότι, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Αντώνη Πανούτσου με τη Ν.Δ. στον δυτικό τομέα της Β΄ Αθήνας, αναζωπυρώνεται η φημολογία και για κάθοδο άλλων δημοσιογράφων με τη Ν.Δ. Για την ακρίβεια, δημοσιογράφου από το Ποτάμι. Κάπου εδώ ο γρίφος δυσκολεύει. Ποιoν, άραγε, αφορά η εν λόγω πληροφορία; Τον Γιώργο Αμυρά, τον Γρηγόρη Ψαριανό, τη Λίνα Παπαδάκη ή τον Δημήτρη Τσιόδρα; Ο ευρών αμειφθήσεται.

Cherchez la femme

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση πληροφορούμαι ότι έλαβε χώρα χθες το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, αν και λίγο κάτω απ’ το ραντάρ, παρότι διοργανώθηκε από το τμήμα γυναικών της ΔΗΜΤΟ Καλλιθέας της Ν.Δ. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στις γυναίκες, κοινό στο οποίο η Ν.Δ. επιδιώκει να αυξήσει την εκλογική της επιρροή. Για την ακρίβεια, το θέμα της ήταν η γυναικεία επιχειρηματικότητα. Το ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία της η Μαρέβα Γραμπόφσκι, σύζυγος του προέδρου της Ν.Δ. Στο ίδιο πάνελ η Ντόρα Πάλλη, η οποία ετοιμάζεται για κάθοδο στον νότιο τομέα της Β΄ Αθήνας, και η επιχειρηματίας Μαρία Χριστοδουλίδη. Σημειώνω ότι η Μαρέβα ήταν συμμαθήτρια με την αδελφή της Ντόρας Πάλλη, εξ ου και δεν θεωρώ τυχαία την παρουσία της.

Σουρεαλισμός

Eχω την αίσθηση ότι η κυβέρνηση έχει αρχίσει να γίνεται προβλέψιμη μέσα στον σουρεαλισμό της. Μια… αναποδιά –καθόλου αμελητέα, βέβαια– είχε, για παράδειγμα, με την ανταρσία των μητροπολιτών έναντι της συμφωνίας Τσίπρα – Ιερωνύμου, και είδαν το φως της δημοσιότητας σε φιλοκυβερνητικά μέσα δήθεν διάλογοι από συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ιερώνυμο, στην οποία μάλιστα ο πρόεδρος της Ν.Δ. εμφανίζεται να ζητεί από τον Αρχιεπίσκοπο να μην προχωρήσει στη συμφωνία με τον Τσίπρα. Αυτό παρότι ο Μητσοτάκης ουδέποτε ενημερώθηκε για τη μισθοδοσία των κληρικών. Το αναφέρω επειδή μυημένη στα εκκλησιαστικά πηγή μου εκτιμά ότι το επόμενο επεισόδιο στο σίριαλ θα αφορά την «αποκάλυψη» σκανδάλων που αφορούν ιεράρχες. Κάπου εδώ, «το πολύ το κύριε ελέησον» αποκτά, νομίζω, άλλη διάσταση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή