Ελέγχονται και τα σπίτια που χρησιμοποιούσε ο προέδρος της Nissan

Ελέγχονται και τα σπίτια που χρησιμοποιούσε ο προέδρος της Nissan

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αρχές της Ιαπωνίας εξετάζουν και άλλες πτυχές από την δραστηριότητα του προέδρου της Nissan Κάρλος Γκόσν, που συνελήφθη στην Ιαπωνία, όταν έφτασε με ιδιωτικό αεροσκάφος της Nissan στο αεροδρόμιο Haneda του Τόκιο.

Η Nissan κατέβαλε "τεράστια ποσά" για τις κατοικίες του Κάρλος Γκόσν, σε τέσσερις πόλεις στον κόσμο, όπου δεν υπήρχαν επιχειρησιακές εργασίες της ιαπωνικής εταιρείας, ανέφερε ο ιαπωνικός τηλεοπτικός σταθμός NHK.

Οι εισαγγελείς του Τόκιο επιβεβαίωσαν χθες ότι ο πρόεδρος της Nissan, συνελήφθη επειδή διαπίστωσαν ότι έχει παραβιάσει τη φορολογική νομοθεσία σχετικά με το ύψος του μισθού του. Οι εισαγγελείς, ελέγχουν την απουσία 44 εκατ. δολαρίων από τα έσοδα του Κάρλος Γκόσν από το 2011, αναφέρει το Bloomberg.

Μερικές λεπτομέρειες της έρευνας έχουν αρχίσει να διαρρέουν μέσω των ιαπωνικών μέσων ενημέρωσης. Ειδικότερα, οι εισαγγελείς ελέγχουν: Γιατί η Nissan κατέβαλε "τεράστια ποσά" για να παράσχει στον Κάρλος Γκόσν, κατοικίες εκτός της Ιαπωνίας. Οι κατοικίες, που βρίσκονται στο Ρίο ντε Τζανέιρο, τη Βηρυτό, το Παρίσι και το Άμστερνταμ, δεν είχαν "νόμιμο επιχειρησιακό λόγο" και ο Γκόσν δεν πλήρωνε τουλάχιστον ένα μέρος του ενοικίου. Γιατί η Nissan δεν ενημέρωσε το Χρηματιστήριο του Τόκιο ότι είχε παράσχει στο Γκόσν αυτά τα σπίτια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή