ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Μοτοσικλέτα

Σε μια ξεχωριστή και γεμάτη μυστήριο παρουσίαση εκτός έκθεσης EICMA, η Kymco παρουσίασε την πρώτη ηλεκτρική της μοτοσικλέτα υψηλών επιδόσεων.

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥ ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΟΥ

Δείχνοντας εδώ και καιρό τις προθέσεις της σχετικά με την ηλεκτροκίνηση αλλά και με το σύστημα μπαταριών iONEX η Kymco δεν άργησε να εντυπωσιάσει αλλά και να προκαλέσει ακόμα και μεγάλους επώνυμους ανταγωνιστές. 

Το πρωτότυπο SuperNEX τράβηξε όλα τα βλέμματα πάνω του όχι μόνο από τα τεχνικά του χαρακτηριστικά αλλά και από την εξωτερική του εμφάνιση.
Ο πρόεδρος της Kymco Allen Κo δήλωσε «ότι μια ριζοσπαστική αλλαγή στον χώρο της ηλεκτροκίνησης είναι οι κινητήρες των μοτοσικλετών να ακούγονται» 

Έτσι το SuperNEX δίνει έμφαση στον ήχο του ηλεκτροκινητήρα μέσα από το σύστημα «Active Acoustic Motor” μιας και επιτρέπεται το μαρσάρισμα, έχει τοποθετημένο ένα 6αρι κιβώτιο ταχυτήτων με quik shifter, ηλεκτρονικά βοηθήματα που αποτρέπουν σούζες και απώλεια πρόσφυσης ενώ όλο το πακέτο των ηλεκτρονικών συνοδεύεται και από τέσσερις χαρτογραφήσεις όπου η καθεμία αλλάζει τις παραμέτρους της επέμβασης των ηλεκτρονικών, της δύναμης και της κατανάλωσης ρεύματος.

Η Kymco ανακοίνωσε για την superbike μοτοσυκλέτα της τελική ταχύτητα 250 km/h και την εκρηκτική επιτάχυνση 0-100 σε 2,9s.

Εντυπωσιακός όμως είναι και ο εξοπλισμός της του ηλεκτρικού αυτού superbike με ένα χρυσάφι αμορτισέρ της Ohlins, με φρένα Brembo και ζάντες OZ.

Εν αναμονή λοιπόν των εξελίξεων, περιμένοντας ποτέ το SuperNEX θα βγει στην γραμμή παραγωγής.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ