Η Ολλανδία επιστρέφει στο προσκήνιο

Η Ολλανδία επιστρέφει στο προσκήνιο

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από ένα καταπληκτικό παιχνίδι προχθές το βράδυ στη «Βέλτινς Αρένα», η Ολλανδία κατάφερε να πάρει την πολύτιμη ισοπαλία από τη Γερμανία με δύο γκολ στο φινάλε (2-2) και έτσι «έκλεψε» την πρόκριση στα ημιτελικά του Nations League από τη Γαλλία.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο ηγέτης της ομάδας Βίρτζιλ φαν Ντάικ μίλησε για το επίτευγμα της χώρας του: «Είμαι πολύ περήφανος. Είναι ένα πολύ όμορφο συναίσθημα για όλους μας. Δουλέψαμε πολύ σκληρά σε κάθε παιχνίδι. Ελπίζουμε πως αυτή η ομάδα έχει μέλλον, αλλά δεν μας αρέσει να κοιτάμε πολύ μπροστά. Ο βασικός μας στόχος είναι η πρόκριση στο Euro 2020».

Την ίδια ώρα, ο προπονητής της ομάδας, Ρόναλντ Κούμαν, μίλησε για ένα σημείωμα που έλαβε την ώρα του αγώνα και, εντέλει, άλλαξε τα πάντα για τους Ολλανδούς: «Ελαβα μια σημείωση από τους βοηθούς μου. Οταν βρισκόμασταν πίσω στο σκορ με 2-0, με ρώτησαν αν πρέπει να αλλάξουμε κάτι και είπα ναι. Εκείνη τη στιγμή έδωσα αυτό το σημείωμα στον Τετέ και τελικά το δεύτερο γκολ ήρθε από τον άνθρωπο που ζητούσαμε στο σημείωμα, να ανεβάσει τις γραμμές της ομάδας».

Μετά το τελευταίο σφύριγμα του αγώνα, ο αμυντικός της Λίβερπουλ, Βίρτζιλ φαν Ντάικ, σε ένα πολύ όμορφο στιγμιότυπο, αγκάλιασε τον διαιτητή της αναμέτρησης, Οβίντιου Χάντεγκαν, ο οποίος βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση καθώς μόλις είχε χάσει τη μητέρα του.

«Ξέσπασε σε δάκρυα, διότι μόλις είχε χάσει τη μητέρα του. Του ευχήθηκα να είναι δυνατός και του είπα πως είχε κάνει πολύ καλά τη δουλειά του. Ξέρω ότι είναι κάτι μικρό, αλλά ελπίζω να τον βοήθησα έστω και λίγο», δήλωσε ο Φαν Ντάικ.

Απογοητευτική Γερμανία

Στον αντίποδα, οι αντιδράσεις για τον υποβιβασμό της Γερμανίας στη Λιγκ 2 ήταν αρκετές. Με αμέτρητες αναρτήσεις στο Twitter, οι φίλαθλοι της ομάδας αντιμετώπισαν τη συγκεκριμένη αποτυχία με χιούμορ, δημιουργώντας λογοπαίγνια και memes με πρωταγωνιστή τον προπονητής της ομάδας, Γιοακίμ Λεβ. Η συγκεκριμένη αποτυχία ολοκληρώνει μια από τις πιο αρνητικές χρονιές στην ιστορία της ποδοσφαιρικής Γερμανίας.

Οσον αφορά την πρωταθλήτρια κόσμου Γαλλία, οι αντιδράσεις δεν ήταν πολλές. Οι φίλαθλοι φαίνεται να μη συγκεντρώνονται ούτε στον αποκλεισμό ούτε στο γεγονός ότι ο Κίλιαν Εμπαπέ και ο Ραφαέλ Βαράν, σύμφωνα με γαλλικά ρεπορτάζ της Equipe, βρίσκονται στην τριάδα των υποψηφίων για το Ballon d’Or.

• Οι δύο ημιτελικοί του Nations League έχουν οριστεί για την 5η και την 6η Ιουνίου του 2019.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή