Ακυρώθηκε το σόου των Dolce & Gabbana στη Σανγκάη – Κατηγορούνται για ρατσισμό

Ακυρώθηκε το σόου των Dolce & Gabbana στη Σανγκάη – Κατηγορούνται για ρατσισμό

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To fashion show των Dolce & Gabbana που είχε προγραμματιστεί για σήμερα στη Σανγκάη μόλις ακυρώθηκε. Ο λόγος; Μια ρατσιστική καμπάνια για την προώθησή του που για ακόμα μια φορά έφερε αντιμέτωπο το σχεδιαστικό δίδυμο με την οργή των χρηστών του Instagram.

Στο βίντεο που ανέβηκε στο Weibo, την βασική πλατφόρμα κοινωνικών μέσων της Κίνας, μια ασιάτισσα αγωνίζεται να φάει ιταλικά φαγητά, όπως ζυμαρικά, πίτσα, και cannoli με chopsticks. Η καμπάνια θεωρήθηκε από πολλούς ρατσιστική λόγω του ότι στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στα κινεζικά στερεότυπα, και παρόλο που κατέβηκε μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, τα κλιπ παραμένουν ορατά στο Instagram και τις κινεζικές πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ακυρώθηκε το σόου των Dolce & Gabbana στη Σανγκάη – Κατηγορούνται για ρατσισμό-1

Η καταιγίδα έγινε ακόμα πιο έντονη με πολλούς επικριτές να γεμίζουν με επιθετικά σχόλια τον προσωπικό λογαριασμό του Stefano Gabbana αλλά και τον επίσημο λογαριασμό του brand, την ημέρα διεξαγωγής του #DGTheGreatShow.

Οι υπότιτλοι του βίντεο που ονόμαζαν τα chopsticks ένα εργαλείο που μοιάζει με “μικρό ραβδί”, έχουν κάνει πολλούς Κινέζους να αισθάνονται ότι οι Dolce & Gabbana κοροιδεύουν τονπολιτισμό τους. Το hashtag “Boycott Dolce” έχει αναφερθεί περισσότερες από 18.000 φορές το τελευταίο 24ωρο ενώ πολλοί χρήστες απαιτούν το εμπορικό σήμα να απολογηθεί.

Ακυρώθηκε το σόου των Dolce & Gabbana στη Σανγκάη – Κατηγορούνται για ρατσισμό-2

Από την πλευρά τους οι σχεδιαστές αναγκάστηκαν να ενημερώσουν τους καλεσμένους πως το σόου ακυρώνεται, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αυτό έγινε μετά από παρέμβαση των κινεζικών αρχών. Πολλοί μάλιστα celebrities που ήταν καλεσμένοι στο σόου είχαν ακυρώση την παρουσία τους.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι Dolce & Gabbana αντιμετωπίζουν τέτοιες κατηγορίες, ενώ μέσα σε διάστημα 18 μηνών είναι η δεύτερη φορά που κατηγορούνται για ρατσισμό. Μια προηγούμενη καμπάνια για την προώθηση του #DGLovesChina θεωρήθηκε από πολλούς χρήστες του Internet πως παρουσιάζει το Πεκίνο υποανάπτυκτο.

 

Περισσότερα fashion news στο mustonline.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή