Η κοσμοδιόρθωση και ο Ανδρέας Γεωργίου

Η κοσμοδιόρθωση και ο Ανδρέας Γεωργίου

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πρόσφατες δηλώσεις της κ. Ξένης Δημητρίου μου καθάρισαν το μυαλό. Δήλωσε ότι «στο μόνο το οποίο συμφωνούμε με αυτούς τους ανθρώπους, που έχουν οδηγό και θεό τους την ωμή βία, είναι, ότι ο κόσμος μας μπορεί και πρέπει να αλλάξει σε πολλά επίπεδα». Είπε δηλαδή ότι οι τρομοκράτες και η ίδια κινούνται στον σωστό δρόμο της διόρθωσης του κόσμου, αλλά εκείνοι με λάθος όχημα (τη βία). Που σημαίνει ότι οι πράξεις τους έχουν τα ίδια κίνητρα. Είναι κοσμοδιορθωτικά. Η εισαγγελεύς του Α.Π. παλεύει να διορθώσει τη χώρα τσακίζοντας τον νέο Εφιάλτη Ανδρέα Γεωργίου, που «εφούσκωσε το δημοσιονομικό έλλειμμα και έτσι διευκόλυνε την είσοδο της Ελλάδας στα μνημόνια». Δύο φορές το Συμβούλιο Εφετών τον απήλλαξε από αυτή την ατιμωτική όσο και γελοία κατηγορία. Γελοία, διότι ο κ. Γεωργίου ανέλαβε τη στατιστική υπηρεσία, αφού είχε ήδη υπογραφεί το μνημόνιο. Γελοία, επίσης, διότι όλες οι κυβερνήσεις αναγνωρίζουν το έλλειμμα που αυτός προσδιόρισε.

Τη γελοιότητα της κατηγορίας, αλλά και τον διασυρμό της χώρας, όσο και την τραγική θέση του κ. Γεωργίου, αντελήφθησαν οι εταίροι δανειστές μας που υποχρέωσαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να του καταβάλει τα δικαστικά έξοδα. Την αντελήφθησαν η Κομισιόν, η ΕΚΤ, και οι διεθνείς οργανώσεις στατιστικολόγων που στάθηκαν στο πλευρό του. Την αντελήφθη και το Ευρωκοινοβούλιο που, περιλαμβανομένου του Λαϊκού Κόμματος, εξέδωσε ψήφισμα στήριξης. Περιέργως δεν την αντελήφθη ο μεταρρυθμιστής Κυριάκος Μητσοτάκης. Προέβαλε ως «πάγια θέση» ότι δεν αναμειγνύεται στο έργο της Δικαιοσύνης, την οποία όμως ξέχασε (ευτυχώς) στο δικαστικό αίσχος της Athens Review of Books. Και όσο αυξάνεται η διεθνής υποστήριξη προς τον Ανδρ. Γεωργίου τόσο η κοσμοδιορθώτρια εισαγγελεύς νιώθει να διογκώνεται η απειλή του κακού και τόσο επιμένει να αναιρεί εφετειακές αποφάσεις που τον αθωώνουν. Δύο μέχρι στιγμής! Από το θολό μυαλό μου πέρασε η ιδέα ότι όλη αυτή η μανία κατά του Ανδρ. Γεωργίου οφείλεται σε κεκτημένη ταχύτητα. Oμως, τώρα το μυαλό μου είναι καθαρό. Κάνω αυτοκριτική και επαναλαμβάνω ότι τα κίνητρα της κ. Ξένης Δημητρίου είναι αγνά, ιδεολογικά, κοσμοδιορθωτικά. Παρόμοια ήταν και όταν παρενέβη για να «καλύψει» τις κυβερνητικές ευθύνες στο Μάτι. Πρόκειται για μία ακόμα –με εκείνη της κ. Θάνου– πετυχημένη επιλογή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στη Δικαιοσύνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή