Αποζημίωση στον Θεοφίλου αναγνώρισε το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας

Αποζημίωση στον Θεοφίλου αναγνώρισε το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποζημίωση για την κράτησή του επί 59 μήνες στη φυλακή, αναγνώρισε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας στον Τάσο Θεοφίλου, ο οποίος είχε κρατηθεί για την υπόθεση της ληστείας στην Πάρο και στη συνέχεια αθωώθηκε.

Το αίτημά του για αποζημίωση έγινε δεκτό από το δικαστήριο μετά από πρόταση του εισαγγελέα εφετών Παν. Παναγιωτόπουλου και οι δικαστές αναγνώρισαν στον Θεοφίλου αποζημίωση 20 ευρώ για κάθε ημέρα κράτησής του.

Η αθώωσή του έγινε αμετάκλητη μετά την απόρριψη σχετικής αναίρεσης κατά της απόφασης που τον αθώωσε, από τον Αρειο Πάγο καθώς το Ποινικό Τμήμα δεν δέχθηκε την αίτηση αναιρέσεως.

Ο Θεοφίλου σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 χρόνων και αθωώθηκε στο Εφετείο. Η αναγνώριση αποζημίωσης για την κράτησή του είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις κατά τις οποίες τα δικαστήρια προβαίνουν σε αποζημίωση πολιτών για άδικες κρατήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή