Ανοδος μετά πέντε συνεδριάσεις στην Ευρώπη

Ανοδος μετά πέντε συνεδριάσεις στην Ευρώπη

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά έκλεισαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, έπειτα από πέντε συναπτές πτωτικές συνεδριάσεις, με τον τεχνολογικό τομέα να ηγείται της ευρύτερης ανάκαμψης και τις μετοχές των ιταλικών τραπεζών να ανακάμπτουν από το χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας διετίας όπου είχαν υποχωρήσει. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με άνοδο 1,1%, ύστερα από πέντε συνεδριάσεις με απώλειες που τον είχαν φέρει κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών, όπου είχε βρεθεί τον Οκτώβριο. Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX έκλεισε ενισχυμένος κατά 1,6%, επίδοση που είναι η καλύτερη που έχει καταγραφεί από τις 26 Ιουλίου.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 1,45% και στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη 1%. Ο δείκτης των ιταλικών τραπεζών έκλεισε με άνοδο 2,4% χάρη στην προσδοκία των επενδυτών πως η ιταλική κυβέρνηση θα συμβιβαστεί με κάποιο τρόπο με τις απαιτήσεις των Βρυξελλών και ο δείκτης FTSE MIB στο χρηματιστήριο του Μιλάνου έκλεισε με κέρδη 1,4%. Ωστόσο η κεφαλαιοποίηση των ιταλικών τραπεζών έχει υποχωρήσει κατά περίπου 40 δισ. ευρώ από τον Μάιο. Ο ευρύτερος τραπεζικός δείκτης του Stoxx Europe ήταν από τους κλάδους που παρουσίασαν χθες τα μεγαλύτερα κέρδη, 1,8%, ενώ ο τεχνολογικός κλάδος έκλεισε με άνοδο 2,2%. Μπορεί η χθεσινή ανάκαμψη να ήταν ευρεία, κανένας κλάδος δεν βρέθηκε στο κόκκινο, αλλά οι επενδυτές εξακολουθούν να αμφιβάλλουν για τις προοπτικές της αγοράς εξαιτίας της ανησυχίας για επιβράδυνση της οικονομίας και για περιορισμό των εταιρικών κερδών. Το ευρώ ενισχυόταν χθες βράδυ κατά 0,15% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία στο 1,1388. Η τιμή του πετρελαίου Brent ενισχυόταν χθες κατά 2,57% στα 64,14 δολάρια το βαρέλι. Στη Wall Street ανέκαμπταν χθες οι βασικοί δείκτες μετά τις μεγάλες απώλειες που είχαν υποστεί τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Ο δείκτης εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης Dow Jones ενισχυόταν χθες βράδυ κατά 0,7% και ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 επίσης ενισχυόταν, κατά 0,86%. Ο δείκτης εταιρειών υψηλής τεχνολογίας Nasdaq εμφάνισε κέρδη 1,4%. Με την υποχώρηση της Τρίτης, τόσο ο Dow Jones όσο και ο S&P 500 έχασαν τα κέρδη που είχαν καταγράψει από την αρχή του έτους, ενώ τα κέρδη του Nasdaq από την αρχή του 2018 είναι μόλις 1,1%. Από την αρχή του μήνα έχει υποχωρήσει κατά 3,9%, ο S&P 500 έχει χάσει 1,6% και ο Dow έχει υποχωρήσει κατά 1,9%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή