Μπάσκετ: Σπουδαία νίκη του ΠΑΟΚ στην Τενερίφη

Μπάσκετ: Σπουδαία νίκη του ΠΑΟΚ στην Τενερίφη

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη νίκη ευρωπαϊκού χαρακτήρα πέτυχε ο ΠΑΟΚ στην Τενερίφη για την 7η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ και το λέι απ του Λίνου Χρυσικόπουλου έγραψε το 65-66 στα 23΄΄ πριν από τη λήξη, το οποίο και έμελλε να διαμορφώσει το αποτέλεσμα, καθώς ο Μπέιραν αστόχησε σε σουτ τριών πόντων στην τελευταία επίθεση των γηπεδούχων. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε στα επιμέρους σκορ του πρώτου (12-19) και του τρίτου δεκαλέπτου (9-16), έχασε στη δεύτερη (21-13) και στην τέταρτη περίοδο (21-18), αλλά ο Χρυσικόπουλος υπέγραψε τη νίκη της ομάδας του με τους 24 πόντους που σημείωσε. Τον ακολούθησε ο Μορέιρα (13 π.), ενώ από την Τενερίφη κορυφαίοι σκόρερ ήταν ο Σάιζ (15 π.) και ο Μακ Φάντεν (10 π.), που περιορίστηκε δραστικά από την άμυνα του ΠΑΟΚ.

«Λύγισε» ο Προμηθέας

Αντάξια της πορείας του στις έξι πρώτες αγωνιστικές του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν η εμφάνιση του Προμηθέα απέναντι στη Βίρτους Μπολόνια, η οποία, όμως, έφυγε από την Πάτρα με την έβδομη νίκη της (85-95) σε ισάριθμα παιχνίδια. Οι Πατρινοί είχαν πολλά παράπονα από τη διαιτησία (ο τεχνικός τους Μάκης Γιατράς απεβλήθη με δύο τεχνικές ποινές στο 29΄), αλλά μέχρι και το 36΄ (79-80) είχαν δυσκολέψει την ιταλική ομάδα, που είχε λύσεις και με καλάθια των Κβάλε και Τέιλορ (σερί 0-11), προηγήθηκε 79-91 και απέδειξε ότι είναι το φαβορί για την πρώτη θέση του ομίλου και έχει προδιαγραφές πρόκρισης στο επόμενο φάιναλ φορ της διοργάνωσης. Δεκαέξι πόντοι από τον Σαλούστρο, 14 από τον Γκίκα και 21 από τον κορυφαίο Τσαϊρέλη, ενώ η Βίρτους είχε πρώτους σκόρερ τον Αραντόρι (23 π.), τον Πάντερ (13 π.) και Κράβιτς (12 π.).

• O Αρης ολοκλήρωσε με νίκη (81-76) επί της Λουκόιλ Λέφσκι, στη Θεσσαλονίκη, και τη δεύτερη ευρωπαϊκή συμμετοχή του στο Γιούρο Καπ, μετά τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

• Nίκη με ευρεία διαφορά 36 πόντων (83-57) πέτυχε η Εθνική Γυναικών κόντρα στο Ισραήλ για τον τελευταίο προκριματικό αγώνα του Ευρωμπάσκετ 2019, αλλά θα περιμένει ένα… θαύμα (εκτός έδρας νίκη της αδύναμης και αδιάφορης Πορτογαλίας στη Μεγάλη Βρετανία) για να κερδίσει απευθείας τη συμμετοχή της στην τελική φάση, με την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή