Η ώρα του εισαγγελέα για Ζακ Κωστόπουλο

Η ώρα του εισαγγελέα για Ζακ Κωστόπουλο

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος για τα αίτια θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, ο δικηγόρος του 73χρονου κοσμηματοπώλη και κατηγορουμένου για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης αμφισβήτησε σε ανακοίνωσή του τα συμπεράσματα των ιατροδικαστών.

«Η διά της τεθλασμένης αιτιώδης σύνδεση, των ισχαιμικών αλλοιώσεων που διαπιστώθηκαν, με τα πολλαπλά πλην ασήμαντα όπως χαρακτηρίζονται, τραύματα που έφερε ο παθών, μέσω μηχανισμού stress, δηλαδή με συλλογιστική του τύπου “ράβδος εν γωνία άρα βρέχει”, καθιστούν το συμπέρασμα της ιατροδικαστικής εκθέσεως επιστημονικά μη παραδεκτό», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο συνήγορος υπεράσπισης του κοσμηματοπώλη της οδού Γλάδστωνος.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου οφείλεται σε ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου, που σχετίζονται με τα πολλαπλά τραύματα που έφερε στο σώμα του. Είχε προηγηθεί η δημοσιοποίηση των τοξικολογικών εξετάσεων, που έδειχναν ότι ο 33χρονος ακτιβιστής για θέματα ταυτότητας φύλου δεν είχε κάνει χρήση ναρκωτικών.

Η Αννυ Παπαρρούσου, εκ των δικηγόρων της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, λέει ότι τα επιχειρήματα της υπεράσπισης του κοσμηματοπώλη αντικρούονται από την ίδια την ιατροδικαστική έκθεση. Επισημαίνει ότι έχουν αναλυθεί εργαστηριακά όλες οι ουσίες από δύο εργαστήρια (έγινε έλεγχος, μεταξύ άλλων, και για τετραϋδροκανναβινόλη, αντιψυχωσικά, αντικαταθλιπτικά, αμφεταμίνες, κοκαΐνη, βενζοδιαζεπίνες) χωρίς να διαπιστωθεί χρήση και εξηγεί ότι ο όρος «stress» χρησιμοποιείται από τους ιατροδικαστές για να δηλώσει το «οργανικό στρες που δημιουργείται από πολλαπλά χτυπήματα».

Μετά και την ολοκλήρωση του ιατροδικαστικού πορίσματος, αλλά και τη δημοσιοποίηση του οπτικοακουστικού υλικού από την ημέρα του θανάτου του Κωστόπουλου, η οικογένεια του θανόντος αναμένει να δει πώς θα κινηθούν οι εισαγγελικές αρχές και πού θα αποδοθούν ευθύνες.

Ο Ζακ Κωστόπουλος πέθανε στις 21 Σεπτεμβρίου στην οδό Γλάδστωνος προσπαθώντας να διαφύγει από κοσμηματοπωλείο. Είχε εγκλωβιστεί σε αυτό νωρίτερα, χωρίς ακόμη να είναι ξεκάθαρος ο λόγος. Αρχικά έγινε γνωστό από την αστυνομία ότι επρόκειτο για απόπειρα ληστείας. Τα βίντεο που δημοσιοποιήθηκαν από την ημέρα του συμβάντος δείχνουν τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και έναν 55χρονο μεσίτη από τον ίδιο δρόμο να κλωτσούν τον 33χρονο στο κεφάλι και στο σώμα όσο εκείνος είναι πεσμένος στο έδαφος και προσπαθεί να διαφύγει. Τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του 33χρονου επανεξετάζει τα διαθέσιμα βίντεο του ξυλοδαρμού για το ενδεχόμενο να κινηθούν νομικά κατά των αστυνομικών ή των διασωστών του ΕΚΑΒ που βρέθηκαν στο σημείο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή