Ζάκυνθος: Ενοχοι έξι από τους εννέα κατηγορούμενους για τον φόνο του Μπακάρι – Απογοητευμένοι οι γονείς του

Ζάκυνθος: Ενοχοι έξι από τους εννέα κατηγορούμενους για τον φόνο του Μπακάρι – Απογοητευμένοι οι γονείς του

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένοχοι κρίθηκαν οι έξι από τους εννέα κατηγορούμενους για την δολοφονία του Μπακάρι Χέντερσον στη Ζάκυνθο, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας.

Ο πρώτος κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη με ποινή φυλάκισης 15 ετών.

Ο δεύτερος (ο μπάρμαν), ο τρίτος και ο τέταρτος κατηγορούμενος απαλλάσσονται καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι προκάλεσαν απλή σωματική βλάβη. Ο πέμπτος κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για θανατηφόρα σωματική βλάβη με ποινή 5 έτη.

Ο 6ος, 7ος, 8ος και 9ος κατηγορούμενος κρίθηκαν ένοχοι για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Επιδικάστηκαν ποινές 9 ετών για τον 6ο, 7ο, 8ο και 10 ετών για τον 9ο.

Το δικαστήριο δεν δέχτηκε οι ποινές να έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα και έτσι οι καταδικασθέντες θα οδηγηθούν στη φυλακή.

Απογοητευμένοι δηλώνουν οι γονείς

Απογοητευμένοι με τις ποινές που αποφάσισε το δικαστήριο εμφανίστηκαν οι γονείς του Μπακάρι.

Η μητέρα του μιλώντας στους δημοσιογράφους επεσήμανε. «Αν κάτι τέτοιο συνέβαινε στην Αμερική θα ήταν άλλο το αποτέλεσμα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας άνθρωπος δολοφονήθηκε.

Τον πέταξαν και τον χτυπούσαν σαν σκυλί, γύρισαν πίσω χωρίς τύψεις για αυτό που προκάλεσαν. Δεν υπάρχουν τύψεις για τη χαμένη ζωή του παιδιού μου. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι δικαιοσύνη για μια δολοφονία. Σκότωσαν έναν άνθρωπο με άγριο τρόπο» είπε και ξέσπασε σε κλάματα, σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει τοπικό μέσο (thebest.gr) των Πατρών

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή