Η μοντέρνα μυθολογία του Καρλ Λάγκερφελντ

Η μοντέρνα μυθολογία του Καρλ Λάγκερφελντ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όσον αφορά την αισθητική της αρχαίας Ελλάδας είχε εκφράσει τον θαυμασμό και τον σεβασμό του τελευταία φορά τον Μάιο του 2017, όταν η συλλογή του «Resort» για τον οίκο Chanel, του οποίου ηγείται καλλιτεχνικά από το 1983, περιείχε αναπαραστάσεις του Παρθενώνα και του Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Τώρα ο Καρλ Λάγκερφελντ επιστρέφει στη λιτότητα του αρχαιοελληνικού παρελθόντος, αντλώντας έμπνευση για την πρώτη του συλλογή «λειτουργικών γλυπτών», τα οποία αποκαλύπτονται στο Carpenters Workshop Gallery στην περιοχή του Μαρέ, στο Παρίσι, μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου.

Η πολύ περιορισμένη σε παραγωγή συλλογή, που λειτουργεί ως μια μοντέρνα μυθολογία, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την αρχιτέκτονα εσωτερικών χώρων Aline Asmar d’Amman και το στούντιό της, Culture in Architecture. Τα τραπέζια, οι λάμπες, οι κονσόλες και οι καθρέφτες, μεταξύ άλλων, σμιλεύτηκαν από λευκό μάρμαρο με σκούρες γκρι φλέβες Arabescato Fantastico, αλλά και μαύρο, με κρεμώδεις φλέβες, μάρμαρο Marquina. Μόνιμο ανήσυχο πνεύμα, ο 85χρονος σήμερα Λάγκερφλεντ συνεχίζει τον σχεδιασμό των κολεξιόν του ιταλικού οίκου Fendi, με έδρα τη Ρώμη, αλλά και τις πιο προσιτές, νεανικές συλλογές που φέρουν το όνομά του. Η περιζήτητη υπογραφή του φιγουράρει επίσης σε πρό-

τζεκτ εικονογραφήσεων, φωτογραφίας και σχεδιασμού εσωτερικών χώρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή