Ευρωλίγκα: Απαντήσεις στη Βιτόρια αναζητεί ο ΠΑΟ

Ευρωλίγκα: Απαντήσεις στη Βιτόρια αναζητεί ο ΠΑΟ

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρώτη «γεύση» από τη Βιτόρια που θα φιλοξενήσει το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, τον Μάιο του 2019, θα πάρει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στον σημερινό αγώνα με την Μπασκόνια (21.30) και οι «πράσινοι» θέλουν να δώσουν την ανάλογη συνέχεια στην πρώτη πειστική εμφάνισή τους, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, πριν από 48 ώρες στο ΟΑΚΑ.

Οι παίκτες του Πασκουάλ θέλουν να δώσουν την υπόσχεση ότι θα επιστρέψουν στο ίδιο γήπεδο και στη διεκδίκηση του 7ου ευρωπαϊκού τροπαίου, ύστερα από 6 χρόνια αποκλεισμών. Η αποστολή του ΠΑΟ ταξίδεψε με τσάρτερ στη Χώρα των Βάσκων για την αποφυγή της ταλαιπωρίας του ταξιδιού και συνοδεύεται από φιλάθλους, ενώ και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ταξίδεψε μαζί τους. Οι Βάσκοι, παρά την πρόκληση της φιλοξενίας του φάιναλ φορ, δεν έχουν παρουσιάσει στις οκτώ πρώτες αγωνιστικές την εικόνα της ομάδας που ήταν δυνατότερη τα προηγούμενα χρόνια και με ρεκόρ δύο μόλις νίκες (η μία κόντρα στον Ολυμπιακό στην έδρα τους) και έξι ήττες βρίσκονται στη 12η θέση και μακριά από την πρώτη οκτάδα που δίνει πρόκριση στα πλέι οφ. Με νέο προπονητή τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς, που αντικατέστησε τον Πέδρο Μαρτίνεθ, θέλουν να κάνουν νέα αρχή, αν και προέρχονται από τρεις συνεχόμενες ήττες.

Ο Τσάβι Πασκουάλ έδωσε το «στίγμα» του σημερινού αγώνα του Παναθηναϊκού: «Τα πάντα είναι καλύτερα έπειτα από μία νίκη. Είναι πρώτο εντός έδρας παιχνίδι για τον Περάσοβιτς. Την περιμένουμε επιθετική και σκληρή στην έδρα της. Εχει ποιότητα, πολλές λύσεις καλούς δημιουργούς, σουτέρ. Πάντα είναι δύσκολα εκεί στο γήπεδό της. Θα πάμε εκεί να παίξουμε το παιχνίδι μας. Θα κοιτάξουμε τις πιθανότητές μας και το παιχνίδι μας. Στη Βιτόρια αν δεν παίξεις καλή άμυνα και κάνεις λάθη, θα έχεις πρόβλημα. Πρέπει να ελέγχεις τα λάθη για να έχεις τύχη». Με τους αγώνες Ζαλγκίρις – Χίμκι, Μπούντουσνοστ – ΤΣΣΚΑ και Μπαρτσελόνα -Αρμάνι θα ολοκληρωθεί η 9η αγωνιστική.

• Η Ζαλγκίρις απέστειλε στην τεχνική επιτροπή της Ευρωλίγκας την επίμαχη φάση του προχθεσινού αγώνα της με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα, υποστηρίζοντας ότι «ψαλιδίστηκαν» 5 δευτερόλεπτα σε επίθεσή της και η μπάλα έμεινε στα χέρια των παικτών της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή